Biały Kamień z Salento

vote now
Biały Kamień z Salento



Dziś chcę Wam przedstawić kolejny produkt firmy Ballarini patelnia z linii Salento White Stone o średnicy 24 cm. Dla mnie patelnia o tej średnicy jest podręcznym pomocnikiem w kuchni, na którym prażę bułkę tartą do kalafiora, orzechy, smażę pancakes, smażę jajecznicę, małe kotlety i wiele wiele innych. Wymieniać mogłabym bez końca. Wniosek, patelnia o tej średnicy w każdej kuchni powinien być.
Nie miałam zbyt wiele czasu na testy, ale i tego czasu nie potrzebowałam, gdyż mam z tej linii woka i wiedziałam czego się spodziewać. Jednak zacznę od początku. Salento White Stone w dosłownym tłumaczeniu znaczy Biały Kamień Saletno.

MOJE PLUSY:

Matowa powłoka z zewnątrz, wbrew obawom tłuszcz się na niej nie przypala i czyści się łatwo. Elegancki design, nie da się ukryć, ale Linia Salento White Stone jest niezwykle elegancka.Rączka z możliwością dokręcenia śruby po miesiącach eksploatacji, ja jeszcze nie miałam potrzeby niczego dokręcać w naczyniach Ballarini, a uwierzcie nie oszczędzam ich wcale i non stop coś w nich jak nie gotuję, to smażę, duszę, karmelizuję.Rączki w linii Salento Whitestone są silikonowo - bakelitowe, co daje wrażenie lekkiej lepkości, dzięki czemu pewnie leży w dłoni..Powłoka Keravis White Stone, a to znaczy wysoki stopień nieprzywierania potraw, możliwość smażenia bez dodatku tłuszczu(sprawdzałam- to prawda),łatwość czyszczenia (wystarczy miękka część gąbki do mycia naczyń), duża odporność na uszkodzenia i zarysowania, możliwość czyszczenia patelni w zmywarce, nie zawiera związków niklu, metali ciężkich oraz PFOA.Thermopoint - to magiczne kółeczko, które jest zielone jak patelnia jest zimna, a zmienia kolor na czerwony jak się nagrzewa, czerwony znaczy pełne nagrzanie patelni - działa i to naprawdę duże udogodnienie,dania znajdujące się na patelni można zapiekać lub odgrzewać w piekarniku nagrzanym do max 160 stopni - trudno uwierzyć, ale tak jest.
Jak widzicie na zdjęciach na pierwszy ogień wzięłam jajecznicę. Na odrobinie masła usmażyłam malutkie kawałeczki kurczaka, pomidory i jajka. Zwykle jajecznicę przyrządzałam na patelni teflonowej znanej firmy :) Wcale nie była tania, ale o co mi chodzi. Zawsze jajka oblepiały brzegi i tworzyła się mało smaczna obwódka. A tu sami widzicie jak przebiegało smażenie i jak wygląda patelnia po nałożeniu dania na talerz. Tak to prawda, Ballarini mocno nam utrudnia przypalenie potrawy. Żeby spalić danie na ich patelniach, uwierzcie, naprawdę trzeba się napracować, mnie się jeszcze nie udało! Ja z czystym sumieniem POLECAM!

Patelnia jest niewiele droższa od znanych nam z powłoką teflonową, wiemy jakiej firmy. Tylko jest sęk w tym, że teflonowe posłużą nam max 1 rok pod warunkiem,że będziemy obchodzić się z nimi jak z jajkiem, a Ballarini posłuży przez lata i w dodatku producent na linię Salento White Stone daje 5 lat gwarancji!!! Tak więc jeśli daje tak ługi okres czasu to czytelniku, wiedz, że coś się dzieje :)

Jeśli chcecie poczytać więcej o produktach Ballarini poniżej podaję linki:
Ceramiczna Elegancja - tu o woku linii Salento WhitestoneStanie przy takich garach? Lubię to! - tu o garnkach linii GranitiumStalowym widelcem po patelni - tu o patelniach linii Granitium
Jeśli chcecie zobaczyć jak imponujący wybór ma Ballarini w swoim sklepie zapraszam na stronę:
www.ballarini.pl
WSZYSTKIE SŁOWA I WYRAŻENIA KOLORU CZERWONEGO TO LINKI, CZYLI WYSTARCZY NAJECHAĆ NA NIE KURSOREM MYSZKI I KLIKNĄĆ, A WTEDY PRZENIESIECIE SIĘ NA INTERESUJĄCY WAS POST LUB STRONĘ :)

SERDECZNIE WAS POZDRAWIA
WASZA BLONDYNKA :)

B Blondynka Gotuje

Komentarze

Oceń ten przepis:




+