Granola czekoladowa

vote now
Granola czekoladowa

Pyszne lekkie śniadanie, z dodatkiem gorącego mleka rozgrzeje i doda energii potrzebnej do przetrwania chłodnego, deszczowego dnia. Płatki owsiane, miód, suszone owoce i kakao, idealne na poprawę nastroju w poniedziałkowy poranek:)Granola czekoladowa500g płatków owsianych
1/2 szklanka suszonej żurawiny
1/2 szklanki suszonych wiśni
kilka suszonych moreli
1/2 szklanki orzechów włoskich
1/3 szklanki sezamu
1/3 szklanki siemienia lnianego
1/3 szklanki płatków migdałowych
5 łyżek oleju
5 łyżek miodu
4 łyżki kakao
ekstrakt waniliowy

Płatki, sezam, orzechy, siemię lniane i płatki migdałowe wymieszać z miodem, olejem i kakaem. Dodać odrobinę ekstraktu waniliowego, przełożyć na blachę pokrytą papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i zapiekać przez 15 minut. W połowie zapiekania dobrze wymieszać granolę aby równomiernie się upiekła. Po wystudzeniu wymieszać z suszonymi owocami i przełożyć do słoja. Podawać z jogurtem lub ciepłym mlekiem.
Smacznego:) Różowe wrześniowe śniadanieSzkolne śniadania
Z Zapiski Młodej Żony

Komentarze

Oceń ten przepis:




+