Gwiazdki
vote now
Pyszne i szybkie ciasteczka, zrobiłam z pomocą starszej córeczki, która ma 5 lat. Bardzo lubi zagniatać ciasto, wykrawać i dekorować ciasteczka.
Moje gwiazdki biorą udział w konkursie Biedronki, zagłosujecie: http://www.zostanmistrzemkuchni.pl/przepis,gwiazdki,id-492
Składniki:- 300 g mąki
- 200 g margaryny
- 100 g miodu
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- likier - cukier puder + woda
- posypka kolorowa
Przygotowanie:Składniki na ciasteczka zagnieść na jednolitą masę i włożyć na 1 godzinę do zamrażalnika.
Po tym czasie wyciągamy ciasto, rozwałkowujemy na około 3 mm i wycinamy gwiazdki, za pomocą małej gwiazdeczki wycinamy środek, a jak nie mamy to możemy naparstka lub nie wycinać w ogóle, jeśli mamy różnej wielkości gwiazdki to wycinamy różne.
Układamy na formie wysmarowanej margaryną i pieczemy w 170 stopniach około 15-20 minut.
Gdy ciastka wystygną smarujemy lukrem i posypujemy posypką.
Moje gwiazdki biorą udział w konkursie Biedronki, zagłosujecie: http://www.zostanmistrzemkuchni.pl/przepis,gwiazdki,id-492
Składniki:- 300 g mąki
- 200 g margaryny
- 100 g miodu
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- likier - cukier puder + woda
- posypka kolorowa
Przygotowanie:Składniki na ciasteczka zagnieść na jednolitą masę i włożyć na 1 godzinę do zamrażalnika.
Po tym czasie wyciągamy ciasto, rozwałkowujemy na około 3 mm i wycinamy gwiazdki, za pomocą małej gwiazdeczki wycinamy środek, a jak nie mamy to możemy naparstka lub nie wycinać w ogóle, jeśli mamy różnej wielkości gwiazdki to wycinamy różne.
Układamy na formie wysmarowanej margaryną i pieczemy w 170 stopniach około 15-20 minut.
Gdy ciastka wystygną smarujemy lukrem i posypujemy posypką.
moje przepisy - ania
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!