Kokosanki

vote now
Kokosanki



Pyszne kruche ciasteczka, idealne na podwieczorek przy herbacie i dla naszych milusińskich. Przepis przygotowany przez Kata Rzyna
Składniki:200 g wiórków kokosowych50 g masła3/4 szklanki cukru3 łyżki mleka 1 cukier waniliowy2 białka2 łyżeczki mąki ziemniaczanejszczypta soli, ew. cynamon
Przygotowanie:
W garnku na wolnym ogniu rozpuszczamy masło ,dodajemy cukier, mleko, cukier waniliowy, sól, a na koniec wiórki kokosowe.
Mieszamy wszystko energicznie, następnie odstawiamy do ostudzenia.
W osobnej misce ubijamy białka. Do sztywnej już piany wsypujemy mąkę ziemniaczaną i dodajemy ostudzoną masę kokosowa . Całość mieszamy łyżką.
Kokosanki formujemy lub dajemy formować pociechom łyżką lub palcami i kładziemy na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy ok 15-20 minut przy ok.170°C,aż się ładnie zarumienia.
Smacznego!
Przepisy kulinarne Betty Skoro tu jesteś, będzie mi miło jak zostawisz ślad po sobie, wyrazisz własne zdanie, opinie na temat moich potraw. Dziękuję za odwiedziny!

B Betty gotuje

Komentarze

Oceń ten przepis:




+