Meloniada z rozmarynem
vote now
Wiem, że teraz moda na jabłka, ale nie mogłam oprzeć się promocji na piękne melony! A z racji, że owoce te są bardzo orzeźwiające, grzechem było nie przygotować z nich meloniady. Napój wystarczy zakwasić ulubionym cytrusem, dodać kilka gałązek rozmarynu i dosłodzić według gustu. Z podanego przepisu wychodzą 3 szklanki gęstego szejka, jednak możecie go rozwadniać, by skuteczniej gasił pragnienie :)
2. Do blendera wyciskamy sok z limonki i wrzucamy rozmaryn. Dodajemy odrobinę wody i cukier.
3. Miksujemy i przelewamy do szklanek. Według gustu rozwadniamy napój (wtedy zwiększamy ilość słodu i soku z limonki).
1 melon zielony
1 limonka
kilka igieł rozmarynu
brązowy cukier
woda
1. Melona obieramy, wydrążamy pestki. Kroimy w kostkę i wrzucamy do blendera. 2. Do blendera wyciskamy sok z limonki i wrzucamy rozmaryn. Dodajemy odrobinę wody i cukier.
3. Miksujemy i przelewamy do szklanek. Według gustu rozwadniamy napój (wtedy zwiększamy ilość słodu i soku z limonki).
eatyourdream
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!