Omlet Cesarski - Kaiserschmarren
vote now
Pyszny omlet, na puszystym, delikatnym cieście to wspaniały pomysł na śniadanie. Możnajepodać z cukrem pudrem i rodzynkami lub z ulubionym dżemem.
Przepis pochodzi ze strony Wielkie Żarcie.
Z przepisu wyjdą nam 2 omlety średniej wielkości.
Polecam! :)
Składniki:3/4 szklanki mąki pszennejszklanka mleka2,5 łyżki cukru2 żółtka2 białkaszczypta solirodzynkicukier pudermasło do smażenia Wykonanie:Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Mąkę, mleko, cukier, żółtka i rodzynki mieszamy razem, aż powstanie jednolita masa. Następnie delikatnie mieszamy wszystko z pianą białkową. Ciasto powinno być dość luźne, gdyż zgęstnieje podczas smażenia. Na teflonowej patelni rozpuszczamy masło, wylewamy połowę ciasta i smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Posypujemy cukrem pudrem i możemy wcinać ;)
SMACZNEGO!!! :)
Czerwona Porzeczka
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!