Kurczak w panierce z musztardy i ziół prowansalskich

zagłosuj teraz
Danie główne
6 porcji
łatwe
1 h 30 m

Kurczak w całości to oczywisty wybór na niedzielny obiad z rodziną! Tutaj jest gotowany w musztardzie i ziołach prowansalskich, aby dodać jeszcze więcej smaku. Jest tak łatwy w przygotowaniu, że wystarczy posmarować kurczaka musztardą, posypać kilkoma ziołami prowansalskimi i gotowe! W towarzystwie smażonych lub smażonych ziemniaków gwarantujemy, że ten przepis, przetestowany i zatwierdzony przez zespół Ptitchef, będzie hitem wśród Twoich gości :-) Jednocześnie, jak można oprzeć się temu delikatnemu mięsu?


Składniki

6
Szacowany koszt: 5.18 (0.86€/porcja)

Materiały

  • Naczynie żaroodporne 30 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania1 h 20 m

  • Kurczak w panierce z musztardy i ziół prowansalskich - Przygotowanie krok 1Umieść kurczaka w naczyniu do pieczenia i dobrze posmaruj musztardą.
  • Kurczak w panierce z musztardy i ziół prowansalskich - Przygotowanie krok 2Posypać ziołami prowansalskimi.
  • Kurczak w panierce z musztardy i ziół prowansalskich - Przygotowanie krok 3Piec przez 80 minut w temperaturze 180°C.
  • Kurczak w panierce z musztardy i ziół prowansalskich - Przygotowanie krok 4A teraz kurczak z musztardą jest gotowy!

Obserwacje

Mięso jest gotowane w podobny sposób do duszenia z warstwą musztardy. Mięso jest bardziej delikatne i soczyste, a musztarda jest znacznie mniej ostra.
Kurczak: najlepiej wybrać kurczaka z czerwoną etykietą, aby uzyskać najlepszy smak.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+