Kurczak w panierce z musztardy i ziół prowansalskich
zagłosuj teraz
Kurczak w całości to oczywisty wybór na niedzielny obiad z rodziną! Tutaj jest gotowany w musztardzie i ziołach prowansalskich, aby dodać jeszcze więcej smaku. Jest tak łatwy w przygotowaniu, że wystarczy posmarować kurczaka musztardą, posypać kilkoma ziołami prowansalskimi i gotowe! W towarzystwie smażonych lub smażonych ziemniaków gwarantujemy, że ten przepis, przetestowany i zatwierdzony przez zespół Ptitchef, będzie hitem wśród Twoich gości :-) Jednocześnie, jak można oprzeć się temu delikatnemu mięsu?
Składniki
6
Szacowany koszt: 5.18Euros€ (0.86€/porcja)
Materiały
- Naczynie żaroodporne 30 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania1 h 20 m
- Umieść kurczaka w naczyniu do pieczenia i dobrze posmaruj musztardą.
- Posypać ziołami prowansalskimi.
- Piec przez 80 minut w temperaturze 180°C.
- A teraz kurczak z musztardą jest gotowy!
Obserwacje
Mięso jest gotowane w podobny sposób do duszenia z warstwą musztardy. Mięso jest bardziej delikatne i soczyste, a musztarda jest znacznie mniej ostra.
Kurczak: najlepiej wybrać kurczaka z czerwoną etykietą, aby uzyskać najlepszy smak.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!