Kurczak w panierce z musztardy i ziół prowansalskich

zagłosuj teraz
Danie główne
6 porcji
łatwe
1 h 30 m

Kurczak w całości to oczywisty wybór na niedzielny obiad z rodziną! Tutaj jest gotowany w musztardzie i ziołach prowansalskich, aby dodać jeszcze więcej smaku. Jest tak łatwy w przygotowaniu, że wystarczy posmarować kurczaka musztardą, posypać kilkoma ziołami prowansalskimi i gotowe! W towarzystwie smażonych lub pieczonych ziemniaków gwarantujemy, że ten przepis, przetestowany i zatwierdzony przez zespół Ptitchef, będzie hitem wśród Twoich gości :-) Jednocześnie, jak można oprzeć się temu delikatnemu mięsu?


Składniki

6
Szacowany koszt: 5.18 (0.86€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania1 h 20 m


Obserwacje

Mięso jest gotowane w podobny sposób do duszenia z warstwą musztardy. Mięso jest bardziej delikatne i soczyste, a musztarda jest znacznie mniej ostra.
Kurczak: najlepiej wybrać kurczaka z czerwoną etykietą, aby uzyskać najlepszy smak.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+