Niedźwiedzi ,schab kanapkowy

vote now
Niedźwiedzi, schab kanapkowy
Przekąska
15 porcji
średnie
1 dzień 2 h

Pyszna i zdrowa , wędlina kanapkowa . Pieczona w niskiej temperaturze jest soczysta i aromatyczna


Składniki

15

Przygotowanie

Czas przygotowania24 h
Gotowania2 h
  • Niedźwiedzi, schab kanapkowy - Przygotowanie krok 1Schab oczyszczamy ze wszystkich zbędnych kawałków , aż dojdziemy do białego czystego mięsa ( resztki zostawiamy na mielone lub gulasz
  • Codziennie przewracamy schab i sprawdzamy zapach , jeśli zalewa pachnie świeżym mięsem jest ok. Może lekko zmętnieć – nic to nie szkodzi . Po tym czasie , odławiamy schab , płukamy pod bieżącą zimną wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem . Upychamy w siatkę wędliniarską , obtaczamy w mieszance czosnku niedźwiedziego i papryki – gęsto oklejając mięso . Odstawiamy na noc do lodówki .
  • Odstawiamy na noc do lodówki . Drugiego dnia parzymy wędlinę w piekarniku w temperaturze 100 C , obracając co jakiś czas . Czas wolnego pieczenia to około 1,5 godziny . Upieczony schab przekładamy po ostygnięciu do lodówki i po paru godzinach , mamy cudowną wędlinkę na kanap


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+