Ciecierzyca pieczona w piekarniku z curry

zagłosuj teraz
Przekąska
3 porcji
łatwe
20 min

Masz dość przesolonych przemysłowych chipsów i orzeszków ziemnych jako aperitifu? Wypróbuj naszą pieczoną w piekarniku ciecierzycę o smaku curry! Ten niezwykle prosty przepis pozwoli ci uzyskać małe kulki, które są chrupiące na zewnątrz i rozpływające się w ustach w środku ;-) Ciecierzyca pełna białka roślinnego nadaje się również do posypywania sałatek!


Składniki

3
Szacowany koszt: 1.47 (0.49€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania15 min

  • Ciecierzyca pieczona w piekarniku z curry - Przygotowanie krok 1Rozgrzej piekarnik do 200°C. W misce wymieszaj ciecierzycę, oliwę z oliwek, sól, pieprz, curry i paprykę.
  • Ciecierzyca pieczona w piekarniku z curry - Przygotowanie krok 2Umieścić na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 15 minut w temperaturze 200°C.
  • Ciecierzyca pieczona w piekarniku z curry - Przygotowanie krok 3A teraz pieczona ciecierzyca jest gotowa na aperitif! Można ją również dodać do sałatki.


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+