Ciecierzyca pieczona w piekarniku z curry
zagłosuj teraz
Masz dość przesolonych przemysłowych chipsów i orzeszków ziemnych jako aperitifu? Wypróbuj naszą pieczoną w piekarniku ciecierzycę o smaku curry! Ten niezwykle prosty przepis pozwoli ci uzyskać małe kulki, które są chrupiące na zewnątrz i rozpływające się w ustach w środku ;-) Ciecierzyca pełna białka roślinnego nadaje się również do posypywania sałatek!
Składniki
3
Szacowany koszt: 1.47Euros€ (0.49€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania15 min
- Rozgrzej piekarnik do 200°C. W misce wymieszaj ciecierzycę, oliwę z oliwek, sól, pieprz, curry i paprykę.
- Umieścić na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 15 minut w temperaturze 200°C.
- A teraz pieczona ciecierzyca jest gotowa na aperitif! Można ją również dodać do sałatki.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!