Hummus z białej fasoli i mleka kokosowego
zagłosuj teraz
Prawdopodobnie znasz już hummus, ten jedwabisty libański krem z ciecierzycy. Dziś nadamy mu odrobinę oryginalności, zastępując ciecierzycę białą fasolą. Łatwy, zdrowy, ekonomiczny i bardzo smaczny przepis, którego przygotowanie zajmuje zaledwie 5 minut i jest idealny jako przekąska. Hummus jest idealnym źródłem białka roślinnego na przekąskę. Idealny jako pasta do smarowania lub dip do crudités, nachos... Jeśli również chcesz cieszyć się tym przepisem, pokażemy Ci krok po kroku tutaj!
Składniki
10
Do dekoracji :
Materiały
- Rozdrabniacze / miksery / młynki
Przygotowanie
- Odcedź wodę z gotowania fasoli. W blenderze umieścić odsączoną fasolę + sok z cytryny + olej sezamowy + ząbek czosnku + tahini + kminek + mleko kokosowe. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Zmiksuj wszystko, aż mieszanina będzie jednorodna i gładka. Jeśli chcesz uzyskać mniej gęsty krem, możesz dodać trochę wody z gotowania fasoli, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
- Umieść hummus w misce lub głębokim talerzu.
- Udekoruj odrobiną oliwy i posyp sumakiem oraz posiekanym szczypiorkiem. I gotowe!
Obserwacje
Czym jest sumak? Sumak, znany również jako sumak lub rhus, to przyprawa o lekkim cytrusowym smaku, która jest szeroko stosowana w kuchni libańskiej do przyprawiania ryb, mięsa i sałatek.
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!