Pieczona dynia i ciecierzyca z rozmarynem i serem feta

zagłosuj teraz
Side dish
6 porcji
łatwe
50 min

Bardzo prosty sposób na przygotowanie dyni: w piekarniku :-) Rezultatem jest rozpływająca się w ustach dynia, która jest idealna do mięsa lub ryby, lub do samodzielnego jedzenia. Z chrupiącą ciecierzycą, odrobiną rozmarynu dla smaku, orzeszkami piniowymi dla chrupkości i serem feta dla tekstury. Idealne połączenie ;-) Ten przepis wypełni 2 blachy do pieczenia. Wystarczy, aby zadowolić wszystkich gości :-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 6.9 (1.15€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania35 min

Obserwacje

Pestki dyni można ugotować osobno i podać gościom jako aperitif :-)



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+