Batata palha (pieczona)
zagłosuj teraz
Pieczona w piekarniku, domowej roboty Batata Palha. Jest to najzdrowsza opcja dla tych, którzy nie mogą się oprzeć tym małym ziemniaczkom w sałatkach, hot-dogach i wielu innych potrawach. Łatwy w przygotowaniu i składający się z zaledwie 3 składników, przepis ten znajdzie się na Twojej liście ulubionych. Oto nasz przewodnik krok po kroku:
Składniki
2
Szacowany koszt: 0.35Euros€ (0.17€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania10 min
Gotowania20 min
- Po obraniu ziemniaków kroimy je na bardzo cienkie plasterki (używamy maszynki do mięsa). Następnie pokrój plasterki w słomki.
- Przykryj ziemniaki wodą i octem w misce. Pozostawić do namoczenia na 10 minut. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 220°C. Dobrze odsączyć i osuszyć ściereczką. Umieścić w misce i wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek.
- Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia (posmarowanym masłem) i wsypać ziemniaki. Piec przez 20 minut. Nie zapomnij zamieszać po pierwszych 10 minutach.
- Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Gotowe.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!