Ruloniki aperitif z tortillą, tuńczykiem i serem śmietankowym

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
15 min

Aby zmienić nasze nawyki podczas apéro, mamy sekretny przepis: ruloniki z tortilli! Wypełniasz je mieszanką tuńczyka i sera śmietankowego, dodajesz rukolę, zwijasz wszystko i hop, wystarczy pokroić i zaprezentować gościom. A jeśli chcesz przygotować tacę z posiłkiem, możesz zrobić to samo bez etapu "krojenia" i będziesz mieć proste i efektowne wrapy do jedzenia palcami ;-)

Składniki

4

Przygotowanie

  • W misce wymieszaj ser śmietankowy i rozdrobnionego tuńczyka.
  • Rozłóż tę mieszankę na tortilli, a następnie dodaj kilka liści rukoli.
  • Zwiń tortillę i pokrój ją w plasterki. I to wszystko: aperitif jest gotowy!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: