Rogaliki z ciasta francuskiego z szynką i serem śmietankowym
Aby przygotować łatwy w przygotowaniu, chrupiący aperitif, wybierz mini croissanty! Tutaj wypełniliśmy je szynką i serem śmietankowym: składnikami, które na pewno masz w lodówce :-) Dzięki naszym pisemnym objaśnieniom i zdjęciom łatwo jest odtworzyć składanie tych francuskich ciastek. Przepis, którym zachwycą się wszyscy goście!
Składniki
6
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
Rozwiń ciasto i rozprowadź ser śmietankowy na całej powierzchni.
Pokrój ciasto na 16 trójkątów.Pokrój plaster szynki na 16 kawałków.
Umieść kawałek na każdym końcu trójkątów.
Posypać ziołami prowansalskimi.Owiń każdy z trójkątów wokół siebie, zaczynając od końca i kierując się do środka.
Wciśnij końce do środka, aby uformować kształt półksiężyca.
Umieść rogaliki na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Dzięki temu rogaliki wyjdą z piekarnika złotobrązowe.
Piec w temperaturze 180°C przez 20 minut.I gotowe! Twoje rogaliki na aperitif są gotowe!
Obserwacje
Polewa: nie bój się zmieniać polewy w zależności od dostępnych składników.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!