Rogaliki z ciasta francuskiego z szynką i serem śmietankowym

Przekąska
6 porcji
łatwe
30 min

Aby przygotować łatwy w przygotowaniu, chrupiący aperitif, wybierz mini croissanty! Tutaj wypełniliśmy je szynką i serem śmietankowym: składnikami, które na pewno masz w lodówce :-) Dzięki naszym pisemnym objaśnieniom i zdjęciom łatwo jest odtworzyć składanie tych francuskich ciastek. Przepis, którym zachwycą się wszyscy goście!

Składniki

6

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
  • Rogaliki z ciasta francuskiego z szynką i serem śmietankowym - Przygotowanie krok 1Rozwiń ciasto i rozprowadź ser śmietankowy na całej powierzchni.
    Pokrój ciasto na 16 trójkątów.
  • Rogaliki z ciasta francuskiego z szynką i serem śmietankowym - Przygotowanie krok 2Pokrój plaster szynki na 16 kawałków.
    Umieść kawałek na każdym końcu trójkątów.
    Posypać ziołami prowansalskimi.
  • Rogaliki z ciasta francuskiego z szynką i serem śmietankowym - Przygotowanie krok 3Owiń każdy z trójkątów wokół siebie, zaczynając od końca i kierując się do środka.
  • Rogaliki z ciasta francuskiego z szynką i serem śmietankowym - Przygotowanie krok 4Wciśnij końce do środka, aby uformować kształt półksiężyca.
  • Rogaliki z ciasta francuskiego z szynką i serem śmietankowym - Przygotowanie krok 5Umieść rogaliki na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Dzięki temu rogaliki wyjdą z piekarnika złotobrązowe.
    Piec w temperaturze 180°C przez 20 minut.
  • Rogaliki z ciasta francuskiego z szynką i serem śmietankowym - Przygotowanie krok 6I gotowe! Twoje rogaliki na aperitif są gotowe!

Obserwacje

Polewa: nie bój się zmieniać polewy w zależności od dostępnych składników.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: