Słodko-kwaśne ogórki: szybki i smaczny dodatek na lato!

zagłosuj teraz
Przekąska
2 porcji
łatwe
3 h 30 m

Szukasz letniego dodatku do dań mięsnych lub rybnych? Podaliśmy już przepis na świeże, marynowane cukinie bez gotowania, ale dziś chcemy zaproponować inny smaczny i bardzo łatwy w przygotowaniu pomysł: słodko-kwaśne ogórki. Wypróbuj go w domu, będziesz potrzebować bardzo niewielu składników i jest to tanie danie bez gotowania, które możesz również podać jako aperitif. Wyjątkowy smak słodko-kwaśnych ogórków zachwyci każdego. Postępuj zgodnie z procedurą krok po kroku, aby zrobić je w domu już teraz!


Składniki

2
Szacowany koszt: 2.35 (1.18€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Czas oczekiwania3 h

Obserwacje

Jak długo można przechowywać ogórki słodko-kwaśne?
Maksymalnie 3 dni w szczelnym pojemniku lub w misce przykrytej folią spożywczą.

Czego mogę użyć zamiast mięty?
Ogórki słodko-kwaśne można przyrządzać z różnymi ziołami. Zamiast mięty można użyć liści laurowych lub świeżego rozmarynu.

Czego mogę użyć zamiast różowego pieprzu?
Sprawdzą się również ziarenka czarnego pieprzu.

Czego mogę użyć zamiast hermetycznego pojemnika?
Ogórki słodko-kwaśne można również przygotować w misce. Przed przechowywaniem w lodówce dobrze przykryć folią spożywczą.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+