Pieczarki faszerowane i pieczone (świetny pomysł na aperitif)

Przekąska
4 porcji
łatwe
30 min

Zostało nam trochę grzybów z poprzedniego razu, więc zamiast smażyć je na patelni, postanowiliśmy upiec je w piekarniku! Ale najpierw nafaszerowaliśmy je aromatyczną mieszanką tak, jak lubimy. Dzięki mozzie mieszanka dobrze się trzyma. Następnie możesz pokroić grzyby na 2 lub 4 części i przymocować je wykałaczkami do aperitifu ;-)

Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
  • Przygotuj składniki farszu: pokrój suszone pomidory, mozzarellę i oliwki na małe kawałki. Posiekaj czosnek i natkę pietruszki.
    Wymieszaj wszystkie składniki w misce. Dodaj starty parmezan oraz odrobinę pieprzu i ponownie wymieszaj.
  • Usuń łodygi z grzybów i oczyść je wilgotną ściereczką.
    Umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Za pomocą łyżki stołowej dodaj farsz do środka pieczarek.
  • Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C (dostosuj czas do wielkości grzybów).
    I gotowe! Smacznego ;-)

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: