Pieczarki faszerowane i pieczone (świetny pomysł na aperitif)
zagłosuj teraz
Zostało nam trochę grzybów z poprzedniego razu, więc zamiast smażyć je na patelni, postanowiliśmy upiec je w piekarniku! Ale najpierw nafaszerowaliśmy je aromatyczną mieszanką tak, jak lubimy. Dzięki mozzie mieszanka dobrze się trzyma. Następnie możesz pokroić grzyby na 2 lub 4 części i przykleić je wykałaczkami do aperitifu ;-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 4.25Euros€ (1.06€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
- Przygotuj składniki farszu: pokrój suszone pomidory, mozzarellę i oliwki na małe kawałki. Posiekaj czosnek i natkę pietruszki.
Wymieszaj wszystkie składniki w misce. Dodaj starty parmezan i odrobinę pieprzu i ponownie wymieszaj. - Usuń łodygi z grzybów i oczyść je wilgotną ściereczką.
Umieść je na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. - Za pomocą łyżki stołowej dodaj farsz do środka pieczarek.
- Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C (dostosować czas do wielkości grzybów).
I gotowe! Smacznego ;-)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!