Pasta z groszku: idealna z kremowym serem burrata

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
10 min

Aperitif alert: mamy dla Ciebie nową pastę! Wykonana z groszku, jest idealna z wyjątkowo kremową burratą i chrupiącymi paluszkami chlebowymi ;-) Jest to bez wątpienia przepis, który musisz mieć na swoim aperitifowym stole, aby zaimponować swoim gościom!


Składniki

4

Polewa :


Materiały

  • 1 blender lub rozdrabniacz

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min

  • Pasta z groszku: idealna z kremowym serem burrata - Przygotowanie krok 1Umieść groszek, bazylię, sok z cytryny, parmezan, oliwę z oliwek, migdały i pieprz w rozdrabniaczu (lub blenderze).
  • Pasta z groszku: idealna z kremowym serem burrata - Przygotowanie krok 2Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
  • Pasta z groszku: idealna z kremowym serem burrata - Przygotowanie krok 3Przełożyć do płytkiego naczynia. Podprażyć migdały na gorącej patelni na złoty kolor.
  • Pasta z groszku: idealna z kremowym serem burrata - Przygotowanie krok 4Na wierzchu ułożyć burratę i obficie skropić oliwą z oliwek.
  • Pasta z groszku: idealna z kremowym serem burrata - Przygotowanie krok 5Następnie dodaj dodatki: skórkę z cytryny, skórkę z pomarańczy, prażone migdały, sól i pieprz oraz liść bazylii. Teraz pozostaje tylko delektować się nim z kromkami chleba!


Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+