Pasta z groszku: idealna do kremowej burraty
zagłosuj teraz
Alerte apéritif: mamy dla Ciebie nową pastę! Wykonana z groszku, jest idealna z wyjątkowo kremową burratą i chrupiącymi paluszkami chlebowymi. To bez wątpienia przepis, który musisz mieć na swoim aperitifowym stole, aby zaimponować swoim gościom!
Składniki
4
Polewa :
Materiały
- 1 blender lub rozdrabniacz
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min
Umieść groszek, bazylię, sok z cytryny, parmezan, oliwę z oliwek, migdały i pieprz w rozdrabniaczu (lub blenderze).
Zmiksować wszystko do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przełożyć do płytkiego naczynia. Podprażyć migdały na gorącej patelni, aż będą złote.
Na wierzchu ułożyć burratę i obficie skropić oliwą z oliwek.
Następnie dodaj dodatki: skórkę z cytryny, skórkę z pomarańczy, prażone migdały, sól i pieprz oraz liść bazylii. Teraz pozostaje tylko delektować się tym z kromkami chleba!
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!