Pasta z groszku: idealna z kremowym serem burrata
zagłosuj teraz
Aperitif alert: mamy dla Ciebie nową pastę! Wykonana z groszku, jest idealna z wyjątkowo kremową burratą i chrupiącymi paluszkami chlebowymi ;-) Jest to bez wątpienia przepis, który musisz mieć na swoim aperitifowym stole, aby zaimponować swoim gościom!
Składniki
4
Polewa :
Materiały
- 1 blender lub rozdrabniacz
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min
- Umieść groszek, bazylię, sok z cytryny, parmezan, oliwę z oliwek, migdały i pieprz w rozdrabniaczu (lub blenderze).
- Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Przełożyć do płytkiego naczynia. Podprażyć migdały na gorącej patelni na złoty kolor.
- Na wierzchu ułożyć burratę i obficie skropić oliwą z oliwek.
- Następnie dodaj dodatki: skórkę z cytryny, skórkę z pomarańczy, prażone migdały, sól i pieprz oraz liść bazylii. Teraz pozostaje tylko delektować się nim z kromkami chleba!
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!