Pasta z groszku: idealna do kremowej burraty

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
10 min

Alerte apéritif: mamy dla Ciebie nową pastę! Wykonana z groszku, jest idealna z wyjątkowo kremową burratą i chrupiącymi paluszkami chlebowymi. To bez wątpienia przepis, który musisz mieć na swoim aperitifowym stole, aby zaimponować swoim gościom!

Składniki

4

Polewa :

Materiały

  • 1 blender lub rozdrabniacz

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min
  • Pasta z groszku: idealna do kremowej burraty - Przygotowanie krok 1Umieść groszek, bazylię, sok z cytryny, parmezan, oliwę z oliwek, migdały i pieprz w rozdrabniaczu (lub blenderze).
  • Pasta z groszku: idealna do kremowej burraty - Przygotowanie krok 2Zmiksować wszystko do uzyskania gładkiej konsystencji.
  • Pasta z groszku: idealna do kremowej burraty - Przygotowanie krok 3Przełożyć do płytkiego naczynia. Podprażyć migdały na gorącej patelni, aż będą złote.
  • Pasta z groszku: idealna do kremowej burraty - Przygotowanie krok 4Na wierzchu ułożyć burratę i obficie skropić oliwą z oliwek.
  • Pasta z groszku: idealna do kremowej burraty - Przygotowanie krok 5Następnie dodaj dodatki: skórkę z cytryny, skórkę z pomarańczy, prażone migdały, sól i pieprz oraz liść bazylii. Teraz pozostaje tylko delektować się tym z kromkami chleba!

Sprzęt do gotowania

mikser
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: