Pasta z czerwonej papryki: orzeźwiająca odmiana dla aperitifu!
zagłosuj teraz
Do tej pory byliśmy fanami hummusu, guacamole i tapenady jako aperitifów! Teraz pojawił się nowy preparat, który regularnie pojawia się na naszym stole: pasta z czerwonej papryki. Oto nasz łatwy w przygotowaniu przepis. Nie zapomnij o chipsach i paluszkach warzywnych ;-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 1.65Euros€ (0.41€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
- Umyj paprykę i przekrój ją na pół. Usuń nasiona i umieść papryki na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 210°C przez 20 minut. - Po ugotowaniu umieść jeszcze ciepłe połówki papryki w torebce do zamrażania. Po ostygnięciu, technika ta pozwoli na łatwe usunięcie skórki z papryki.
- Umieść miąższ papryki w blenderze z obranym ząbkiem czosnku i oliwą z oliwek. Doprawić solą i pieprzem i miksować do uzyskania gładkiej pasty. Spróbować i dostosować przyprawy do smaku.
- Schłodzić, aż będzie gotowe do podania i gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!