Pasta z czerwonej papryki: orzeźwiająca odmiana dla aperitifu!

zagłosuj teraz
PrzekÄ…ska
4 porcji
Å‚atwe
30 min

Do tej pory byliśmy fanami hummusu, guacamole i tapenady jako aperitifów! Teraz pojawił się nowy preparat, który regularnie pojawia się na naszym stole: pasta z czerwonej papryki. Oto nasz łatwy w przygotowaniu przepis. Nie zapomnij o chipsach i paluszkach warzywnych ;-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 1.65 (0.41€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min

  • Umyj paprykÄ™ i przekrój jÄ… na pół. UsuÅ„ nasiona i umieść papryki na blasze wyÅ‚ożonej pergaminem do pieczenia.
    Piec w piekarniku rozgrzanym do 210°C przez 20 minut.
  • Po ugotowaniu umieść jeszcze ciepÅ‚e połówki papryki w torebce do zamrażania. Po ostygniÄ™ciu, technika ta pozwoli na Å‚atwe usuniÄ™cie skórki z papryki.
  • Umieść miąższ papryki w blenderze z obranym zÄ…bkiem czosnku i oliwÄ… z oliwek. Doprawić solÄ… i pieprzem i miksować do uzyskania gÅ‚adkiej pasty. Spróbować i dostosować przyprawy do smaku.
  • SchÅ‚odzić, aż bÄ™dzie gotowe do podania i gotowe!


Sprzęt do gotowania

piekarnik
mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+