Pasta z czerwonej papryki: orzeźwiająca odmiana na aperitif!

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
30 min

Do tej pory byliśmy fanami hummusu, guacamole i tapenady jako aperitifów! Teraz na naszym stole regularnie pojawia się nowa pasta z czerwonej papryki. Oto nasz łatwy w przygotowaniu przepis. Nie zapomnij o chipsach i paluszkach warzywnych ;-)

Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
  • Umyj paprykę i przekrój ją na pół. Usuń nasiona i umieść papryki na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia.
    Piec w piekarniku rozgrzanym do 210°C przez 20 minut.
  • Po ugotowaniu umieść jeszcze ciepłe połówki papryki w torebce do zamrażania. Po ostygnięciu, ta technika pozwoli na łatwe usunięcie skórki z papryki.
  • Umieść miąższ papryki w blenderze z obranym ząbkiem czosnku i oliwą z oliwek. Dopraw solą i pieprzem, a następnie miksuj do uzyskania gładkiej pasty. Spróbuj i dostosuj przyprawy do smaku.
  • Schłodź, aż będzie gotowe do podania i smacznego!

Sprzęt do gotowania

piekarnik
mikser
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: