Krewetki i mango w verrines na słodko-pikantny aperitif

zagłosuj teraz
Przekąska
6 porcji
łatwe
23 min

Myślałeś, że zostawimy Cię bez eleganckich przepisów na świąteczne posiłki? Cóż, nie znasz nas zbyt dobrze! Oto nasze verrines z krewetkami i mango - słodko-pikantne połączenie, które pokochają Twoi goście. Łatwe w przygotowaniu verrines na ostatnią chwilę, które wyjaśniamy krok po kroku.


Składniki

6

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania8 min


Obserwacje

Czym mogę zastąpić coulis z mango?
Coulis z mango można zastąpić na przykład guacamole. Kostki mango można również zastąpić pomidorkami koktajlowymi.

Czego mogę użyć zamiast krewetek?
Krewetki można zastąpić na przykład przegrzebkami.

Jak zamarynować krewetki?
Możesz przygotować pikantną marynatę, tak jak my, lub zamarynować krewetki na przykład w sosie sojowym, miodzie i oleju sezamowym. Nie wahaj się dodać swoich ulubionych przypraw i stwórz swój własny kebab.

Jak dostosować ilość verrines?
Chcesz przygotować więcej verrines? Możesz po prostu zachować tę samą ilość mango i dodać mniej coulis do verrines :-)



Sprzęt do gotowania

kuchenka mikrofalowa

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+