Zupa krem z dyni piżmowej

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
6 porcji
łatwe
40 min

Gdy zima jest tuż za rogiem, a temperatury spadają, ciepłe velouté na poprawę humoru jest koniecznością! Ptitchef przedstawia smaczne velouté z dyni piżmowej z porami i ziemniakami.

Składniki

6

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
  • Zupa krem z dyni piżmowej - Przygotowanie krok 1Posiekaj pora i ziemniaki.
  • Zupa krem z dyni piżmowej - Przygotowanie krok 2Przekrój dynię piżmową na pół i usuń pestki.
    Pokrój w paski, a następnie w kawałki.
  • Zupa krem z dyni piżmowej - Przygotowanie krok 3Włącz płytę grzewczą na średnim ogniu.
    W małym rondelku rozgrzej olej słonecznikowy i kawałki pora.
    Dodaj kawałki ziemniaków i dyni piżmowej, sól i pieprz, a następnie mieszaj przez 3 minuty.
  • Zupa krem z dyni piżmowej - Przygotowanie krok 4Dodaj wodę, aż mieszanina będzie przykryta.
    Przykryj i gotuj przez 30 minut.
    Aby sprawdzić, czy warzywa są ugotowane, przekłuj je nożem. Powinny być miękkie.
  • Zupa krem z dyni piżmowej - Przygotowanie krok 5Wlej mieszaninę do blendera. Miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
    Dodaj lekką śmietankę. Ponownie zmiksuj.
    I gotowe!

Sprzęt do gotowania

mikser
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: