Zupa krem z dyni piżmowej
zagłosuj teraz
Gdy zima jest tuż za rogiem, a temperatury spadają, ciepłe velouté na poprawę humoru jest koniecznością! Ptitchef przedstawia smaczne velouté z dyni piżmowej z porami i ziemniakami.
Składniki
6
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
Posiekaj pora i ziemniaki.
Przekrój dynię piżmową na pół i usuń pestki.
Pokrój w paski, a następnie w kawałki.Włącz płytę grzewczą na średnim ogniu.
W małym rondelku rozgrzej olej słonecznikowy i kawałki pora.
Dodaj kawałki ziemniaków i dyni piżmowej, sól i pieprz, a następnie mieszaj przez 3 minuty.Dodaj wodę, aż mieszanina będzie przykryta.
Przykryj i gotuj przez 30 minut.
Aby sprawdzić, czy warzywa są ugotowane, przekłuj je nożem. Powinny być miękkie.Wlej mieszaninę do blendera. Miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Dodaj lekką śmietankę. Ponownie zmiksuj.
I gotowe!
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!