Kruche ciasto z łososiem i serkiem śmietankowym, idealne na przekąskę na aperitif
zagłosuj teraz
Nigdy nie byliśmy tak szczęśliwi, mając płatki w domu ^^ Ponieważ tak, możemy zapewnić, że to kruche ciasto szybko stanie się uzależnieniem, ponieważ jest tak pyszne! Udekorowane serkiem śmietankowym i łososiem, Twoi goście będą walczyć o każdy kęs! Idealny przepis na aperitif :-) Postępuj zgodnie ze szczegółowymi instrukcjami poniżej
Składniki
8
Materiały
- 1 pędzel
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania25 min
Wymieszać serek śmietankowy, sok z cytryny, sól i pieprz. Pokrój łososia na małe kawałki.
Rozwiń ciasto francuskie na blasze do pieczenia. Rozłóż masę serową na cieście francuskim, pozostawiając około 2 cm marginesu.
Ułóż kawałki łososia na serze, a następnie posmaruj krawędź białkiem jajka.
Umieść drugie ciasto francuskie na wierzchu, dociśnij krawędź, aby połączyć oba ciasta i umieść szklankę na środku.
Pokrój ciasto na 16 kawałków, od szklanki do krawędzi. Skręć gałązki parami: dwie gałązki powinny być skręcone na zewnątrz, a następnie zgrupowane razem i zamknięte w punkcie.
Gdy wszystkie gałęzie płatka zostaną utworzone, zdejmij szklankę i posmaruj płatek roztrzepanym jajkiem.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 25 minut.
A teraz płatki są gotowe na aperitif! Jeśli chcesz, możesz posypać je sezamem!
Obserwacje
Nie lubię łososia, czym mogę go zastąpić?
Możesz zastąpić dodatek sosem, dodać starty ser, każdy dodatek jest możliwy. Możesz również zastąpić łososia szynką, a serek śmietankowy na przykład sosem beszamelowym.
Czy ciasto francuskie może być bezglutenowe?
Tak, pszenne ciasto francuskie można zastąpić bezglutenowym ciastem francuskim.
Czy mogę zamrozić ciasto kruche?
Tak, można je zamrozić przed pieczeniem lub w połowie pieczenia, a następnie włożyć z powrotem do piekarnika.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!