Ciasto kruche na tarty i ciasteczka, krok po kroku
zagłosuj teraz
Ptitchef oferuje podstawowy przepis na desery: ciasto kruche! Powszechnie używane do robienia tart, zarówno dużych, jak i małych, w końcu będziesz mógł pochwalić się ich przygotowaniem od A do Z! Jeśli masz resztki ciasta, możesz zaoferować swoim gościom małe kruche ciasteczka :-) To idealny dodatek do przerwy na kawę lub herbatę!
Składniki
6
Szacowany koszt: 1.6Euros€ (0.27€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania10 min
- Wymieszać cukier + mąkę + sól.
- Dodaj masło i mieszaj, aż uzyskasz piaszczyste ciasto.
- Dodaj jajko i wymieszaj.
- Umieść ciasto na stole.
- Wyciśnij ciasto rękami w kulkę.
- Umieść kulę ciasta na arkuszu papieru do pieczenia.
- Połóż drugi arkusz papieru do pieczenia na wierzchu i rozwałkuj ciasto wałkiem do ciasta na grubość około 1 cm.
- Wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut przed użyciem w nowym przepisie (np. na ciasta lub herbatniki).
- Uformuj ciasto w pożądany kształt i piecz przez 10 minut w temperaturze 200°C.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!