Ciasto kruche na tarty i ciasteczka krok po kroku
zagłosuj teraz

Ptitchef oferuje podstawowy przepis na desery: ciasto kruche! Powszechnie używane do robienia tart, zarówno dużych, jak i małych, w końcu będziesz mógł pochwalić się ich przygotowaniem od A do Z! Jeśli masz resztki ciasta, możesz zaoferować swoim gościom małe kruche ciasteczka :-) To idealny dodatek do przerwy na kawę lub herbatę!
Składniki
6
Szacowany koszt: 1.6Euros€ (0.27€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania10 min
Wymieszać cukier, mąkę i sól.
Dodaj masło i mieszaj, aż uzyskasz piaszczystą konsystencję ciasta.
Dodaj jajko i wymieszaj.
Umieść ciasto na stole.
Wyciśnij ciasto rękami w kulkę.
Umieść kulę ciasta na arkuszu papieru do pieczenia.
Połóż drugi arkusz papieru do pieczenia na wierzchu i rozwałkuj ciasto wałkiem do ciasta na grubość około 1 cm.
Wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut przed użyciem w nowym przepisie (np. na tarty lub herbatniki).
Uformuj ciasto w pożądany kształt i piecz przez 10 minut w temperaturze 200°C.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!