Ciasto z nutellą
zagłosuj teraz
Proste, efektowne ciasto, które zachwyci zarówno młodszych, jak i starszych!
Składniki
8
Szacowany koszt: 1.73Euros€ (0.22€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
- Oddziel białka od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę.
Wymieszaj żółtka z cukrem, aż masa stanie się biała. - Delikatnie wmieszaj ubite na sztywno białka do posypanych cukrem żółtek. Na koniec dodać przesianą mąkę i wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
- Umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 10 minut w temperaturze 180°C.
- Po wyjęciu z piekarnika wyjmij biszkopt z formy i umieść go na ściereczce. Zawinąć biszkopt w ściereczkę i pozostawić do ostygnięcia na około dwadzieścia minut.
- Delikatnie rozwiń biszkopt i rozprowadź na nim smarowidło.
- Następnie zwiń go ponownie (bez materiału!) i odetnij oba końce.
- Teraz ciasto jest już gotowe!
Obserwacje
Nutella: można ją zastąpić dżemem lub kremem.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!