Jak obrać ze skóry pieczoną paprykę
Papryka to idealne letnie warzywo, które można łączyć z każdym daniem, aby było smaczniejsze i bardziej kolorowe. Jednak papryka jest często ciężkostrawna ze względu na swoją skórkę . Jedną z najpopularniejszych metod obierania papryki jest jej wcześniejsze upieczenie w piekarniku, dzięki czemu będzie ona bardziej lekkostrawna. Spróbuj swoich sił w przygotowaniu papryki pieczonej w piekarniku, postępując zgodnie z procedurą krok po kroku, obieranie jej będzie dziecinnie proste i będziesz mógł wykorzystać ją do wielu smacznych przepisów.
Składniki
Materiały
- Worek do zamrażarki
- blacha do pieczenia
- papier do pieczenia
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 230°C (piekarnik statyczny).
Dobrze umyj i osusz paprykę. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i ułóż na niej papryki, zachowując między nimi odstępy. - Piec przez 25 minut. Obracać szczypcami co około 5 minut.
- Wyjąć z piekarnika i pozostawić paprykę do całkowitego ostygnięcia w zamkniętej torebce do zamrażania (około 10 minut).
- W tym momencie można przystąpić do obierania papryki rękami
Obserwacje
Czy mogę przechowywać pieczoną paprykę w piekarniku?
Tak. Po obraniu papryki, pokrój ją w paski i umieść w szczelnym pojemniku. Będą przechowywane przez 3 do 4 dni
Czy mogę zamrozić pieczoną paprykę?
Tak. Po ostygnięciu, obierz je i posiekaj, a następnie umieść w torebkach do zamrażania lub tackach do zamrażania.
Co mogę zrobić z obraną papryką?
Z obranej papryki można przygotować dowolną liczbę przepisów. Można jej użyć na przykład jako przyprawy do dań z makaronu, jako smacznego i kolorowego dodatku do dań głównych, można z niej przygotować smaczny sos lub dodać ją do oleju, aby uzyskać pyszną konfiturę.
Jakich innych metod mogę użyć do skórowania papryki?
Na naszej stronie internetowej znajduje się artykuł wyjaśniający 6 metod obierania papryki, a także przepisy na obieranie papryki we frytkownicy, w kuchence mikrofalowej, na patelni i na surowo.
Co się stanie, jeśli nie obiorę papryki ze skórki?
Nic się nie stanie, jeśli nie obierzesz papryki ze skórki. Zaleca się jednak, aby to zrobić w celu uzyskania słodszego smaku i łatwiejszego trawienia.
Jak przyprawić paprykę pieczoną w piekarniku?
Pokrój ją w paski i dopraw oliwą, czosnkiem, solą i suszonym oregano. Otrzymasz pyszną sałatkę z pieczonej papryki