Klopsiki z ricottą na aperitif!
zagłosuj teraz
Szybki i łatwy przepis na aperitif: klopsiki z ricotty. Ten przepis nie tylko rozpływa się w ustach, ale można również zaoferować gościom różne smaki. Pistacje, migdały, orzechy włoskie, a nawet szczypiorek dla osób uczulonych na orzechy - każdy znajdzie coś dla siebie! Nie wahaj się zaprosić swoich dzieci do pomocy w przygotowaniu tych pierogów z ricottą - to zajęcie, które z pewnością im się spodoba ;-)
Składniki
12
Szacowany koszt: 2.23Euros€ (0.19€/porcja)
Przygotowanie
- Wymieszać ricottę z oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
Za pomocą łyżeczek uformować kulki. - Zanurz kulki w orzechach włoskich, migdałach i pokruszonych pistacjach. Można je również obtoczyć w posiekanym szczypiorku. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
- Oto aperitif, który zachwyci każdego!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!