Klopsiki z ricottą na aperitif!

zagłosuj teraz
Przekąska
12 porcji
łatwe
10 min

Szybki i łatwy przepis na aperitif: klopsiki z ricotty. Ten przepis nie tylko rozpływa się w ustach, ale można również zaoferować gościom różne smaki. Pistacje, migdały, orzechy włoskie, a nawet szczypiorek dla osób uczulonych na orzechy - każdy znajdzie coś dla siebie! Nie wahaj się zaprosić swoich dzieci do pomocy w przygotowaniu tych pierogów z ricottą - to zajęcie, które z pewnością im się spodoba ;-)


Składniki

12
Szacowany koszt: 2.23 (0.19€/porcja)

Przygotowanie


  • Klopsiki z ricottą na aperitif! - Przygotowanie krok 1Wymieszać ricottę z oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
    Za pomocą łyżeczek uformować kulki.
  • Klopsiki z ricottą na aperitif! - Przygotowanie krok 2Zanurz kulki w orzechach włoskich, migdałach i pokruszonych pistacjach. Można je również obtoczyć w posiekanym szczypiorku. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
  • Klopsiki z ricottą na aperitif! - Przygotowanie krok 3Oto aperitif, który zachwyci każdego!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+