Jak ugotować kiełbaski w frytkownicy powietrznej?

zagłosuj teraz
Przekąska
łatwe
12 min

Chcesz mieć dobrze zarumienione kiełbaski bez konieczności żonglowania patelnią i rozpryskiwania? Frytkownica powietrzna jest Twoim najlepszym sprzymierzeńcem! Dzięki równomiernemu smażeniu i braku dodatku tłuszczu, kiełbaski będą chrupiące na zewnątrz i rozpływające się w ustach w mgnieniu oka. Więc odpal i ciesz się! ;)

Składniki

2

Materiały

  • Frytkownica powietrzna

Przygotowanie

Czas przygotowania2 min
Gotowania10 min
  • Jak ugotować kiełbaski w frytkownicy powietrznej? - Przygotowanie krok 1Umieść kiełbaski w koszu frytkownicy powietrznej i gotuj w temperaturze 200°C przez 10 minut.
  • Jak ugotować kiełbaski w frytkownicy powietrznej? - Przygotowanie krok 2Odwróć kiełbaski w połowie gotowania.
  • Jak ugotować kiełbaski w frytkownicy powietrznej? - Przygotowanie krok 3I gotowe, smacznego! :)

Oceń ten przepis

Obserwacje

Czy muszę nakłuwać kiełbaski przed gotowaniem?

Nie jest konieczne nakłuwanie kiełbasek przed gotowaniem ich we frytkownicy powietrznej. Dzięki temu wszystkie soki pozostają w środku, a kiełbasa jest bardziej soczysta.

Czy powinienem dodać olej?

Nie, kiełbaski naturalnie uwalniają tłuszcz podczas gotowania, więc nie ma potrzeby dodawania oleju.

Jak mogę uniknąć rozpryskiwania się tłuszczu we frytkownicy Air Fryer?

Aby ograniczyć rozpryskiwanie, umieść kiełbaski na stojaku w koszu frytkownicy powietrznej, aby tłuszcz spływał pod spód.

Czy mogę gotować mrożone kiełbaski we frytkownicy Air Fryer?

Tak, wystarczy dodać 2 do 3 minut dodatkowego czasu gotowania. Pamiętaj, aby odwrócić je w połowie gotowania, aby zapewnić równomierne gotowanie.

Jak długo mogę przechowywać ugotowane kiełbaski?

Ugotowane kiełbaski można przechowywać przez 2 do 3 dni w lodówce w szczelnym pojemniku.

Czy ugotowane kiełbaski można zamrozić?

Tak, można je zamrozić na okres do 2 miesięcy.

Sprzęt do gotowania

frytkownica powietrzna
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: