Urocze marchewki z ciasta francuskiego na wielkanocny aperitif: kozi ser i suszone pomidory

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
45 min

Nie ma nic lepszego niż ciasto francuskie na początek posiłku! Ale ponieważ zbliża się Wielkanoc, upieczemy dwie pieczenie na jednym ogniu, nadając im wygląd przypominający marchewkę (aby podziękować wielkanocnym zajączkom za przyniesienie nam góry czekoladowych jajek z ogrodu)! Pokażemy Ci nasz super prosty sposób na zrobienie rożków z ciasta francuskiego, a przede wszystkim podzielimy się z Tobą przepisem na nasz krem z koziego sera i suszonych pomidorów;-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 6.02 (1.51€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania15 min


Obserwacje

Ile marchewek z ciasta francuskiego otrzymam przy podanych ilościach?
Z podanych ilości otrzymasz około 16 marchewek z ciasta francuskiego.

Czym mogę zastąpić kozi ser?
Świeży ser kozi można zastąpić klasycznym serem fromage frais.

Czego mogę użyć zamiast suszonych pomidorów?
Suszone pomidory można zastąpić na przykład startą marchewką, jeśli przepis ma być wegetariański. W przeciwnym razie dodaj tuńczyka lub szynkę.

Jak długo mogę przechowywać ten przepis?
Przepis można przechowywać przez 4 do 5 dni w szczelnym pojemniku w lodówce.

Czy mogę zamrozić te ciasta francuskie?
Oczywiście można zamrozić te ciastka francuskie, aby zjeść je później! Zalecamy zamrożenie tylko rożka z ciasta francuskiego, aby można go było podgrzać w piekarniku i zachować jego chrupkość. Następnie można go udekorować.

Czy mogę przygotować bezglutenową wersję tych marchewkowych ciasteczek francuskich?
Do przygotowania tego przepisu można użyć bezglutenowego ciasta francuskiego.

Czy mogę zrobić słodką wersję tych marchewkowych ciasteczek francuskich?
Możesz oczywiście użyć ciasta kruchego lub francuskiego i polać marchewki na przykład kremem budyniowym. Pietruszkę można zastąpić listkiem mięty.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+