Przekąska - strona 7
164 przepisów
Hummus z buraków
Przekąska łatwe 5 min
Składniki: 250 g ugotowanej ciecierzycy 1 ugotowany burak sok z 1/2 cytryny natka pietruszki sól Pieprz 1 łyżka tahini 1 ząbek czosnku
Hummus z awokado
Przekąska łatwe 5 min
Składniki: 100 g ugotowanej ciecierzycy 1 awokado Pietruszka sól Pieprz Sok z 1/2 cytryny 1 łyżka tahini (puree z nasion sezamu)
Hummus marchewkowy
Przekąska łatwe 5 min 20 min
Składniki: 100 g ugotowanej ciecierzycy 200 g marchwi 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka tahini Sok z 1/2 cytryny Pietruszka Sól Pieprz
Ciasto z szynką i serem z zielonymi oliwkami
Przekąska łatwe 10 min 40 min
Składniki: 130 ml mleka 100 ml oliwy z oliwek 150 g mąki 1 saszetka proszku do pieczenia 3 jajka 100 g zielonych oliwek 160 g szynki 70 g startego sera...
Tosty ze słodkich ziemniaków
Przekąska łatwe 10 min 20 min
Składniki: Na 4 grzanki ze słodkich ziemniaków: 1 mały słodki ziemniak (lub pół ziemniaka) 1 łyżeczka oliwy z oliwek Na tosty z awokado : 1/2 awokado 4 czarne...
Ogródek warzywny na aperitify (hummus i młode warzywa)
Przekąska łatwe 10 min
Składniki: Domowy hummus : 500 g ciecierzycy sok z 1 cytryny 1 szczypta soli 10 cl oleju sezamowego 1 ząbek czosnku Warzywa z ogrodu: Pomidory koktajlowe Pędy...
Samoussas z curry
Przekąska łatwe 10 min 10 min
Składniki: 120 g fromage frais 1 łyżka curry w proszku 1 szczypta soli 1 szczypta pieprzu 3 arkusze ciasta francuskiego 1 jajko 1 łyżka oliwy z oliwek
Styl samoussas rikakats
Przekąska łatwe 10 min 10 min
Składniki: 90 g sera feta 5 g szczypiorku 1 łyżka soku z cytryny 1 szczypta soli 1 szczypta pieprzu 3 arkusze ciasta francuskiego 1 jajko 1 łyżka oliwy z oliwek
Samoussas z tuńczykiem i pomidorami
Przekąska łatwe 15 min 10 min
Składniki: 140 g ugotowanego tuńczyka (1 puszka) 1 pomidor 1/2 cebuli 1 szczypta soli 1 szczypta pieprzu 6 arkuszy ciasta francuskiego 1 jajko 1 łyżka oliwy z...
Morele nadziewane tuńczykiem i rozmarynem
Przekąska łatwe 5 min
Składniki: 8 świeżych moreli 150 g gotowanego tuńczyka (1 puszka) 50 g świeżego sera Sól Pieprz Rozmaryn
Ciastka ceglaste z bündnerfleisch
Przekąska średnie 20 min 8 min
Składniki: 4 arkusze ciasta francuskiego 200 g świeżego sera, np. St Moret 6 plasterków Bündnerfleisch 1 szalotka 1 garść orzeszków piniowych świeża bazylia...
Bułki bündnerfleisch z chavroux
Przekąska łatwe 15 min
Składniki: 8 plastrów sera Bündnerfleisch 100 g świeżego sera koziego typu Chavroux świeży szczypiorek
Okłady aperitifowe z szynką peklowaną i rukolą
Przekąska łatwe 15 min
Składniki: 2 pszenne tortille 4 plastry szynki peklowanej 4 łyżki świeżego sera, takiego jak St Moret 50 g rukoli
Kebaby z mozzarellą, szynką peklowaną i suszonymi pomidorami na aperitif
Przekąska łatwe 15 min
Składniki: 125 g kulek mozzarelli 3 plastry szynki peklowanej 2-3 suszone pomidory oliwa z oliwek świeża bazylia
Kwartet aperitifów z suszonego mięsa
Przekąska łatwe 1 h 8 min
Składniki: Rożki Bündnerfleisch : 4 arkusze ciasta francuskiego 200 g świeżego sera, np. St Moret 6 plasterków Bündnerfleisch 1 szalotka 1 garść orzeszków...
Sezamowe paluszki z serem feta
Przekąska łatwe 20 min 8 min
Składniki: 180 g sera feta (1 blok) 50 g mąki 2 jajka 100 g sezamu olej do smażenia
Samoussas z kozim serem i miodem
Przekąska łatwe 30 min 8 min
Składniki: 200 g świeżego sera koziego 3 łyżki miodu 4 arkusze ciasta francuskiego 1 jajko tymianek oliwa z oliwek
Pieczone figi z miodowym kozim serem
Przekąska łatwe 10 min 5 min
Składniki: 4 figi kozi ser miód rozmaryn sezam
Ciecierzyca pieczona w piekarniku z curry
Przekąska łatwe 5 min 15 min
Składniki: 250 g ciecierzycy (już ugotowanej) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka curry w proszku 1 łyżeczka papryki
Papryka faszerowana ricottą
Przekąska łatwe 10 min 15 min
Składniki: 200 g małej czerwonej i żółtej papryki 50 g sera ricotta 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka kwiatu soli 1 szczypta pieprzu 5 cl oliwy z oliwek