Bułeczki do pizzy z nadzieniem z szynki i sera

zagłosuj teraz
Przekąska
9 porcji
średnie
2 h 20 m

Ten przepis na bułeczki do pizzy to świetny sposób na podzielenie się aperitifem! Wypełnione szynką i serem bułeczki do odrywania i delektowania się :-) Wyjaśnimy wszystko krok po kroku poniżej i nie wahaj się obejrzeć naszej wersji wideo, abyś mógł łatwo odtworzyć to przygotowanie! Aby urozmaicić przyjemność, nie wahaj się zmieniać dodatków, aby stworzyć niespodziankę przy stole :-)


Składniki

9

Ciasto :

Nadzienie :

Szacowany koszt: 3.22 (0.36€/porcja)

Materiały

  • Forma kwadratowa 20x20 cm
  • Maszyna do ugniatania

Przygotowanie

Czas przygotowania2 h
Gotowania20 min

  • Bułeczki do pizzy z nadzieniem z szynki i sera - Przygotowanie krok 1Umieść mąkę, sól i cukier w misce robota kuchennego i uformuj zagłębienie. Dodaj pokruszone drożdże (upewnij się, że nie dotykają soli!). Dodaj wodę i mleko i ugniataj na średnich obrotach przez kilka minut.
  • Bułeczki do pizzy z nadzieniem z szynki i sera - Przygotowanie krok 2Następnie dodawaj masło małymi kawałkami, po trochu, jednocześnie wyrabiając ciasto. Gdy masło będzie dobrze wymieszane, pozostaw ciasto do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
  • Bułeczki do pizzy z nadzieniem z szynki i sera - Przygotowanie krok 3Po tym czasie uformuj ciasto w kulki o wadze około 50g. Weź kulkę i spłaszcz ją w dłoni.
  • Bułeczki do pizzy z nadzieniem z szynki i sera - Przygotowanie krok 4Dodaj łyżeczkę sosu pomidorowego. Pokrój plasterki szynki na kawałki i umieść kawałek szynki na sosie pomidorowym. Dodaj również trochę startego sera.
  • Bułeczki do pizzy z nadzieniem z szynki i sera - Przygotowanie krok 5Zamknij kulkę, ściskając krawędzie, aby uszczelnić ciasto.
  • Bułeczki do pizzy z nadzieniem z szynki i sera - Przygotowanie krok 6Umieść uformowane kulki w kwadratowej formie. Posmarować oliwą z oliwek i posypać oregano. Pozostawić do wyrośnięcia na 20 minut w temperaturze pokojowej.
  • Bułeczki do pizzy z nadzieniem z szynki i sera - Przygotowanie krok 7Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
  • Bułeczki do pizzy z nadzieniem z szynki i sera - Przygotowanie krok 8Teraz bułeczki do pizzy są gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+