Bułeczki do pizzy, małe bułeczki nadziewane szynką i serem
zagłosuj teraz
Podziel się tym przepisem na bułeczki do pizzy podczas aperitifu! Te małe bułeczki nadziewane szynką i serem można odrywać i delektować się nimi :-) Wyjaśnimy wszystko krok po kroku poniżej, a także zachęcamy do obejrzenia naszej wersji wideo, aby łatwo odtworzyć ten przepis! Aby urozmaicić przyjemność, nie wahaj się zmieniać dodatków, aby zaskoczyć gości przy stole :-)
Składniki
9
Ciasto :
Nadzienie :
Szacowany koszt: 3.22Euros€ (0.36€/porcja)
Materiały
- Forma kwadratowa 20x20 cm
- Maszyna do ugniatania
Przygotowanie
Czas przygotowania2 h
Gotowania20 min
Umieść mąkę, sól i cukier w misce robota kuchennego i uformuj zagłębienie. Dodaj pokruszone drożdże (upewnij się, że nie dotykają soli!). Dodaj wodę i mleko i ugniataj na średnich obrotach przez kilka minut.
Następnie dodawaj masło małymi kawałkami, po trochu, jednocześnie wyrabiając ciasto. Gdy masło będzie dobrze wymieszane, pozostaw ciasto do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Po tym czasie uformuj ciasto w kulki o wadze około 50 g. Weź kulkę i spłaszcz ją w dłoni.
Dodaj łyżeczkę sosu pomidorowego. Pokrój plasterki szynki na kawałki i umieść kawałek szynki na sosie pomidorowym. Dodaj również trochę startego sera.
Zamknij kulkę, ściskając krawędzie, aby uszczelnić ciasto.
Umieść uformowane kulki w kwadratowej formie. Posmaruj oliwą z oliwek i posyp oregano. Pozostaw do wyrośnięcia na 20 minut w temperaturze pokojowej.
Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
Teraz bułeczki do pizzy są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!