Samoussas z kozim serem i miodem
zagłosuj teraz
Jeśli lubisz słodkie i pikantne połączenia, z pewnością pokochasz kozi ser i miód! Dziś dajemy ci szansę na połączenie tych smaków w samoussas, aby uzyskać chrupiący, pyszny smakołyk :-) Ten przepis jest tak prosty w przygotowaniu, że można go podawać gościom jako aperitif lub do mieszanki sałat. Aby dodać trochę więcej smaku, nie wahaj się dodać świeżo zebranego tymianku lub innego aromatycznego zioła. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować te samoussas i obejrzyj nasz film na końcu, aby zapoznać się z techniką składania ;-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 3.66Euros€ (0.91€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania8 min
- W misce wymieszaj ser z miodem i odrobiną tymianku.
- Ułóż 4 arkusze ciasta francuskiego jeden na drugim i przekrój na 2 części.
- Weź pół arkusza, złóż zaokrągloną krawędź w kierunku krawędzi cięcia i umieść na końcu łyżkę miodowej mieszanki koziego sera.
- Złożyć samoussę, składając arkusz wokół sera, aby utworzyć trójkąt. Kontynuuj składanie trójkąta, aż pozostanie trochę liścia. Posmaruj samoussę roztrzepanym jajkiem.
- Ułóż je na blasze do pieczenia i skrop oliwą z oliwek każdą samoussę.
- Piec przez 8 minut w temperaturze 200°C.
- A teraz twoje samoussas z koziego miodu są gotowe!
Obserwacje
Tymianek: nie jest obowiązkowy, można go zastąpić innymi ziołami lub całkowicie pominąć.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!