Samoussas z kozim serem i miodem

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
38 min

Jeśli lubisz słodkie i pikantne połączenia, z pewnością pokochasz kozi ser i miód! Dziś dajemy ci szansę na połączenie tych smaków w samoussas, aby uzyskać chrupiący, pyszny smakołyk :-) Ten przepis jest tak prosty w przygotowaniu, że można go podawać gościom jako aperitif lub do mieszanki sałat. Aby dodać trochę więcej smaku, nie wahaj się dodać świeżo zebranego tymianku lub innego aromatycznego zioła. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować te samoussas i obejrzyj nasz film na końcu, aby zapoznać się z techniką składania ;-)

Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania8 min
  • Samoussas z kozim serem i miodem - Przygotowanie krok 1W misce wymieszaj ser z miodem i odrobiną tymianku.
  • Samoussas z kozim serem i miodem - Przygotowanie krok 2Ułóż 4 arkusze ciasta francuskiego jeden na drugim i przekrój na 2 części.
  • Samoussas z kozim serem i miodem - Przygotowanie krok 3Weź pół arkusza, złóż zaokrągloną krawędź w kierunku krawędzi cięcia i umieść na końcu łyżkę miodowej mieszanki koziego sera.
  • Samoussas z kozim serem i miodem - Przygotowanie krok 4Złóż samoussę, składając arkusz wokół sera, aby utworzyć trójkąt. Kontynuuj składanie trójkąta, aż pozostanie trochę liścia. Posmaruj samoussę roztrzepanym jajkiem.
  • Samoussas z kozim serem i miodem - Przygotowanie krok 5Ułóż je na blasze do pieczenia i skrop oliwą z oliwek każdą samoussę.
  • Samoussas z kozim serem i miodem - Przygotowanie krok 6Piec przez 8 minut w temperaturze 200°C.
  • Samoussas z kozim serem i miodem - Przygotowanie krok 7A teraz twoje samoussas z koziego miodu są gotowe!

Obserwacje

Tymianek: nie jest obowiązkowy, można go zastąpić innymi ziołami lub całkowicie pominąć.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: