Samoussas z kozim serem i miodem
zagłosuj teraz
Jeśli lubisz słodkie i pikantne połączenia, z pewnością pokochasz kozi ser i miód! Dziś dajemy ci szansę na połączenie tych smaków w samoussas, aby uzyskać chrupiący, pyszny smakołyk :-) Ten przepis jest tak prosty w przygotowaniu, że można go podawać gościom jako aperitif lub do mieszanki sałat. Aby dodać trochę więcej smaku, nie wahaj się dodać świeżo zebranego tymianku lub innego aromatycznego zioła. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować te samoussas i obejrzyj nasz film na końcu, aby zapoznać się z techniką składania ;-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 3.66Euros€ (0.91€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania8 min
W misce wymieszaj ser z miodem i odrobiną tymianku.
Ułóż 4 arkusze ciasta francuskiego jeden na drugim i przekrój na 2 części.
Weź pół arkusza, złóż zaokrągloną krawędź w kierunku krawędzi cięcia i umieść na końcu łyżkę miodowej mieszanki koziego sera.
Złóż samoussę, składając arkusz wokół sera, aby utworzyć trójkąt. Kontynuuj składanie trójkąta, aż pozostanie trochę liścia. Posmaruj samoussę roztrzepanym jajkiem.
Ułóż je na blasze do pieczenia i skrop oliwą z oliwek każdą samoussę.
Piec przez 8 minut w temperaturze 200°C.
A teraz twoje samoussas z koziego miodu są gotowe!
Obserwacje
Tymianek: nie jest obowiązkowy, można go zastąpić innymi ziołami lub całkowicie pominąć.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!