Pasta z soczewicy koralowej

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
45 min

Aby towarzyszyć aperitifowi, wymyśl łatwy domowy przepis! Dlaczego nie wypróbować naszej pasty z soczewicy koralowej? Gładka i smaczna, goście będą zachwyceni jedząc ją z paluszkami warzywnymi lub chipsami ;-) Naturalnie wegańska i bezglutenowa, osoby z nietolerancją/alergią nie będą miały się czym martwić. Nie wahaj się dodać tej pasty pełnej białka roślinnego na przykład do sałatek lub sajgonek ;-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 2.2 (0.55€/porcja)

Materiały

  • 1 blender
  • 1 rondel

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania20 min
Gotowania20 min

  • Pasta z soczewicy koralowej - Przygotowanie krok 1Gotować soczewicę we wrzącej wodzie przez 20 minut. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
  • Pasta z soczewicy koralowej - Przygotowanie krok 2Umieść soczewicę, oliwę z oliwek, sok z cytryny, tahini, sól, kminek, kurkumę i ząbek czosnku w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
  • Pasta z soczewicy koralowej - Przygotowanie krok 3Wszystko gotowe!

Obserwacje

Tahin to przecier sezamowy. Można go znaleźć w supermarketach. Można go zastąpić innym puree z nasion oleistych.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+