Pasta z soczewicy koralowej

zagłosuj teraz
PrzekÄ…ska
4 porcji
Å‚atwe
45 min

Aby towarzyszyć aperitifowi, wymyśl łatwy domowy przepis! Dlaczego nie wypróbować naszej pasty z soczewicy koralowej? Gładka i smaczna, goście będą zachwyceni jedząc ją z paluszkami warzywnymi lub chipsami ;-) Naturalnie wegańska i bezglutenowa, osoby z nietolerancją/alergią nie będą miały się czym martwić. Nie wahaj się dodać tej pasty pełnej białka roślinnego na przykład do sałatek lub sajgonek ;-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 2.2 (0.55€/porcja)

Materiały

  • 1 blender
  • 1 rondel

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania20 min
Gotowania20 min

  • Pasta z soczewicy koralowej - Przygotowanie krok 1Gotować soczewicÄ™ we wrzÄ…cej wodzie przez 20 minut. Odcedzić i pozostawić do ostygniÄ™cia.
  • Pasta z soczewicy koralowej - Przygotowanie krok 2Umieść soczewicÄ™, oliwÄ™ z oliwek, sok z cytryny, tahini, sól, kminek, kurkumÄ™ i zÄ…bek czosnku w blenderze i zmiksuj na gÅ‚adkÄ… masÄ™.
  • Pasta z soczewicy koralowej - Przygotowanie krok 3Wszystko gotowe!

Obserwacje

Tahin to przecier sezamowy. Można go znaleźć w supermarketach. Można go zastąpić innym puree z nasion oleistych.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+