Pasta z soczewicy koralowej
zagłosuj teraz
Aby towarzyszyć aperitifowi, wymyśl łatwy domowy przepis! Dlaczego nie wypróbować naszej pasty z soczewicy koralowej? Gładka i smaczna, goście będą zachwyceni jedząc ją z paluszkami warzywnymi lub chipsami ;-) Naturalnie wegańska i bezglutenowa, osoby z nietolerancją/alergią nie będą miały się czym martwić. Nie wahaj się dodać tej pasty pełnej białka roślinnego na przykład do sałatek lub sajgonek ;-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 2.2Euros€ (0.55€/porcja)
Materiały
- 1 blender
- 1 rondel
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania20 min
Gotowania20 min
- Gotować soczewicę we wrzącej wodzie przez 20 minut. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
- Umieść soczewicę, oliwę z oliwek, sok z cytryny, tahini, sól, kminek, kurkumę i ząbek czosnku w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
- Wszystko gotowe!
Obserwacje
Tahin to przecier sezamowy. Można go znaleźć w supermarketach. Można go zastąpić innym puree z nasion oleistych.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!