Ogródek warzywny na aperitify (hummus i młode warzywa)
Na wielkanocny aperitif piękny, jadalny wiosenny ogród warzywny zaprasza na stół! Podstawa hummusu dla żyznej gleby odsłaniająca warzywa, z których każde jest bardziej chrupiące niż następne! Oryginalny sposób na zachęcenie wszystkich do jedzenia warzyw ;-) Przepis jest nie tylko ładny, ale także bezglutenowy i wegetariański. Każdy znajdzie coś dla siebie! Krok po kroku przygotuj nasz domowy hummus z ciecierzycy, korzystając z naszych objaśnień pisemnych i wideo. Następnie wszystko, co musisz zrobić, to zasadzić wybrane warzywa i surowe warzywa w swojej "glebie" i cieszyć się!
Składniki
Domowy hummus :
Warzywa z ogrodu:
Materiały
- 1 blender (do domowego hummusu)
Przygotowanie
- Zmiksuj ciecierzycę, sok z cytryny, olej sezamowy, szczyptę soli i ząbek czosnku. W razie potrzeby dostosować przyprawy.
- Ułóż hummus w naczyniu do serwowania i umieść w nim warzywa. Zrobiliśmy jeden rząd na warzywo, ale można zrobić więcej.
- Twój ogród warzywny jest już gotowy! Wszystko, co musisz zrobić, to zbierać!
Obserwacje
Hummus:
Możesz użyć gotowego hummusu lub ulubionej pasty (np. rillettes). Nie wahaj się czerpać inspiracji z naszych przepisów!
Warzywa:
Możesz zasadzić swoje ulubione warzywa w ogródku kuchennym! Wybraliśmy różne, aby dać ci mnóstwo pomysłów!