Hummus z awokado
zagłosuj teraz
Nowy pomysł na dodatek do aperitifu: hummus z awokado! Oprócz dodania zielonego koloru, sprawi, że pasta będzie jeszcze bardziej kremowa i gładka. Więc wyciągnij swoje warzywne paluszki / chipsy i tchin tchin! Jest łatwy do zrobienia, szybki w przygotowaniu i nie wymaga gotowania: krótko mówiąc, jest idealny ;-) Bardzo bogaty w białko roślinne, nie wahaj się dodać tego hummusu na przykład do sałatek. Będziesz w stanie zmniejszyć spożycie mięsa, jednocześnie odkrywając nowe smaki i nadal czerpiąc przyjemność z posiłków ;-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 0.99Euros€ (0.25€/porcja)
Materiały
- 1 mikser
Przygotowanie
- Umieść wszystkie składniki w blenderze.
- Zmiksuj mieszaninę do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli konsystencja jest zbyt pastowata, dodaj więcej cytryny.
- Posypać natką pietruszki i sezamem i gotowe!
Obserwacje
Tahin to przecier sezamowy. Można go znaleźć w supermarketach. Można go zastąpić innym puree z nasion oleistych.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!