Hummus z awokado

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
5 min

Nowy pomysł na dodatek do aperitifu: hummus z awokado! Oprócz dodania zielonego koloru, sprawi, że pasta będzie jeszcze bardziej kremowa i gładka. Więc wyciągnij swoje warzywne paluszki / chipsy i tchin tchin! Jest łatwy do zrobienia, szybki w przygotowaniu i nie wymaga gotowania: krótko mówiąc, jest idealny ;-) Bardzo bogaty w białko roślinne, nie wahaj się dodać tego hummusu na przykład do sałatek. Będziesz w stanie zmniejszyć spożycie mięsa, jednocześnie odkrywając nowe smaki i nadal czerpiąc przyjemność z posiłków ;-)

Składniki

4

Materiały

  • 1 mikser

Przygotowanie

  • Hummus z awokado - Przygotowanie krok 1Umieść wszystkie składniki w blenderze.
  • Hummus z awokado - Przygotowanie krok 2Zmiksuj mieszankę do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta, dodaj więcej cytryny.
  • Hummus z awokado - Przygotowanie krok 3Posyp natką pietruszki i sezamem, gotowe!

Obserwacje

Tahin to przecier sezamowy. Można go znaleźć w supermarketach. Można go zastąpić innym puree z nasion oleistych.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: