Samoussas z tuńczykiem i pomidorami
zagłosuj teraz
Jeśli chodzi o łączenie smaków, tuńczyk i pomidor udowodniły swoją wartość! Wykorzystaj je więc w przepisie na samoussas, które są wyjątkowo łatwe w przygotowaniu i odpowiednio chrupiące! Idealne jako aperitif, zachwycą kubki smakowe Twoich gości i z łatwością zajmą miejsce chipsów i orzeszków ziemnych na Twoim stole. Obejrzyj nasz przepis wideo, aby zobaczyć, jak łatwo je złożyć przed włożeniem do piekarnika na kilka minut. Wszystko zależy od Ciebie ;-)
Składniki
12
Szacowany koszt: 2.8Euros€ (0.23€/porcja)
Materiały
- 1 szczotka
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
- Przygotować dekorację:
Odsącz tuńczyka, a następnie rozdrobnij i wymieszaj z pokrojonym w kostkę pomidorem i posiekaną cebulą. Doprawić solą i pieprzem. - Przeciąć arkusze ciasta na 2 części. Złożyć połówki na pół i umieścić łyżkę nadzienia na końcu arkusza. Złożyć w trójkąt.
- Złożyć trójkąt na arkuszu i posmarować pozostałą część ubitym jajkiem. Złóż koniec arkusza i dobrze dociśnij, aby zamknąć samoussę.
- Umieść samoussas na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia i posmaruj z każdej strony oliwą z oliwek. Piec przez 10 minut w temperaturze 200°C.
- Wszystko gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!