Samoussas z tuńczykiem i pomidorami

zagłosuj teraz
Przekąska
12 porcji
łatwe
25 min

Jeśli chodzi o łączenie smaków, tuńczyk i pomidor udowodniły swoją wartość! Wykorzystaj je więc w przepisie na samoussas, które są wyjątkowo łatwe w przygotowaniu i odpowiednio chrupiące! Idealne jako aperitif, zachwycą kubki smakowe Twoich gości i z łatwością zajmą miejsce chipsów i orzeszków ziemnych na Twoim stole. Obejrzyj nasz przepis wideo, aby zobaczyć, jak łatwo je złożyć przed włożeniem do piekarnika na kilka minut. Wszystko zależy od Ciebie ;-)


Składniki

12
Szacowany koszt: 2.8 (0.23€/porcja)

Materiały

  • 1 szczotka

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min

  • Samoussas z tuńczykiem i pomidorami - Przygotowanie krok 1Przygotować dekorację:
    Odsącz tuńczyka, a następnie rozdrobnij i wymieszaj z pokrojonym w kostkę pomidorem i posiekaną cebulą. Doprawić solą i pieprzem.
  • Samoussas z tuńczykiem i pomidorami - Przygotowanie krok 2Przeciąć arkusze ciasta na 2 części. Złożyć połówki na pół i umieścić łyżkę nadzienia na końcu arkusza. Złożyć w trójkąt.
  • Samoussas z tuńczykiem i pomidorami - Przygotowanie krok 3Złożyć trójkąt na arkuszu i posmarować pozostałą część ubitym jajkiem. Złóż koniec arkusza i dobrze dociśnij, aby zamknąć samoussę.
  • Samoussas z tuńczykiem i pomidorami - Przygotowanie krok 4Umieść samoussas na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia i posmaruj z każdej strony oliwą z oliwek. Piec przez 10 minut w temperaturze 200°C.
  • Samoussas z tuńczykiem i pomidorami - Przygotowanie krok 5Wszystko gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+