Hummus z buraków
zagłosuj teraz
A może by tak nadać naszemu hummusowi trochę koloru? Dodaj trochę buraka do ciecierzycy i masz różowy hummus! Jest szybki, łatwy i nie wymaga gotowania, więc z pewnością zachwyci gości jako aperitif ;-) Przepis bogaty w białko roślinne, które dostarczy Ci mnóstwo energii! Nie wahaj się dodać go do sałatek, aby uzyskać pełnowartościowe śniadanie ;-)
Składniki
4
Materiały
- 1 mikser
Przygotowanie
- W blenderze umieścić ugotowaną ciecierzycę, ugotowane buraki, ząbek czosnku, tahini, natkę pietruszki i sok z cytryny. Doprawić do smaku.
- Zmiksuj mieszaninę do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli konsystencja jest zbyt pastowata, dodaj więcej wody.
- Skrop hummus oliwą z oliwek i posyp sezamem. Gotowe!
Obserwacje
Tahin to przecier sezamowy. Można go znaleźć w supermarketach. Można go zastąpić innym puree z nasion oleistych.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!