Kwartet aperitifów z suszonego mięsa
zagłosuj teraz
Domowe wędliny to najlepszy sposób na jeszcze lepszy aperitif! Oto 4 łatwe w przygotowaniu przepisy na suszone mięso. Użyj mięsa z Gryzonii lub peklowanej szynki, aby dodać odrobinę słonego akcentu, który zrobi różnicę w tym aperitifie. Istnieją 3 przepisy bez gotowania: wrapy, kebaby i bułki. W przypadku tego ostatniego, arkusz ciasta ceglanego upieczony w kształcie stożka sprawi, że będziesz chrupać z przyjemnością, w towarzystwie kremowego nadzienia serowego :-) Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku dla tych 4 świątecznych pomysłów i daj nam znać w komentarzach, który z nich jest Twoim ulubionym :-)
Składniki
8
Rożki Bündnerfleisch :
Bułki Bündnerfleisch:
Aperitif wraps z szynką peklowaną :
Broszurki aperitif z surowej szynki :
Szacowany koszt: 31.1Euros€ (3.89€/porcja)
Materiały
- Małe drewniane szpikulce
Przygotowanie
Czas przygotowania1 h
Gotowania8 min
- Rożki Bündnerfleisch:
Ułożyć arkusze ciasta ceglastego jeden na drugim i pokroić na 4 ćwiartki. Ułóż je jeden na drugim i wytnij zaokrąglone krawędzie, tworząc trójkąty. - Posmaruj każdy trójkąt z ciasta francuskiego oliwą z oliwek. Złóż je w rożek, obserwując technikę na poniższym filmie.
- Umieść je na blasze do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia i piecz przez około 8 minut w temperaturze 180°C. Rożki powinny być złotobrązowe.
- Wymieszaj fromage frais z 5 plasterkami suszonego mięsa pokrojonymi na małe kawałki, posiekaną szalotką, posiekaną bazylią i orzeszkami pinii. Doprawić solą i pieprzem.
- Napełnij każdy rożek tą mieszanką za pomocą rękawa do wyciskania. Ostatni plaster mięsa pokroić na małe kawałki i posypać kremem.
- Bułki Bündnerfleisch:
Nałożyć obfitą warstwę fromage frais na 1/3 każdego plasterka Bündnerfleisch. - Umieść posiekany szczypiorek na środku tej warstwy.
Zwinąć plaster na siebie. - Wrapy aperitif z szynką peklowaną:
Rozsmarować 2 łyżki fromage frais na każdej tortilli. - Posyp liśćmi rukoli i ułóż po 2 plasterki szynki na każdej tortilli.
- Zwiń je ciasno.
Pokrój wrapy na zwinięte tortille. - Szaszłyki na aperitif z szynką peklowaną:
Umieść kulki mozzarelli w misce, dodaj odrobinę oliwy z oliwek i posiekaną bazylię i dobrze wymieszaj. - Nabij marmur na szpikulec. Dodaj kawałek peklowanej szynki i kawałek suszonego pomidora.
- Powtórz jeszcze raz, kończąc na suszonych pomidorach.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!