Kwartet aperitifów z suszonego mięsa

zagłosuj teraz
Przekąska
8 porcji
łatwe
1 h 8 m

Domowe wędliny to najlepszy sposób na jeszcze lepszy aperitif! Oto 4 łatwe w przygotowaniu przepisy na suszone mięso. Użyj mięsa z Gryzonii lub peklowanej szynki, aby dodać odrobinę słonego akcentu, który zrobi różnicę w tym aperitifie. Istnieją 3 przepisy bez gotowania: wrapy, kebaby i bułki. W przypadku tego ostatniego, arkusz ciasta ceglanego upieczony w kształcie stożka sprawi, że będziesz chrupać z przyjemnością, w towarzystwie kremowego nadzienia serowego :-) Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku dla tych 4 świątecznych pomysłów i daj nam znać w komentarzach, który z nich jest Twoim ulubionym :-)

Składniki

8

Rożki Bündnerfleisch :

Bułki Bündnerfleisch:

Aperitif wraps z szynką peklowaną :

Broszurki aperitif z surowej szynki :

Materiały

  • Małe drewniane szpikulce

Przygotowanie

Czas przygotowania1 h
Gotowania8 min
  • Kwartet aperitifów z suszonego mięsa - Przygotowanie krok 1Rożki Bündnerfleisch:
    Ułóż arkusze ciasta francuskiego jeden na drugim i pokrój na 4 ćwiartki. Ułóż je jeden na drugim i wytnij zaokrąglone krawędzie, tworząc trójkąty.
  • Kwartet aperitifów z suszonego mięsa - Przygotowanie krok 2Posmaruj każdy trójkąt z ciasta francuskiego oliwą z oliwek. Złóż je w rożek, obserwując technikę na poniższym filmie.
  • Kwartet aperitifów z suszonego mięsa - Przygotowanie krok 3Umieść je na blasze do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia i piecz przez około 8 minut w temperaturze 180°C. Rożki powinny być złotobrązowe.
  • Kwartet aperitifów z suszonego mięsa - Przygotowanie krok 4Wymieszaj świeży ser z 5 plasterkami suszonego mięsa pokrojonymi na małe kawałki, posiekaną szalotką, posiekaną bazylią i orzeszkami piniowymi. Dopraw solą i pieprzem.
  • Kwartet aperitifów z suszonego mięsa - Przygotowanie krok 5Napełnij każdy rożek tą mieszanką za pomocą rękawa cukierniczego. Ostatni plaster mięsa pokrój na małe kawałki i posyp nimi krem.
  • Kwartet aperitifów z suszonego mięsa - Przygotowanie krok 6Bułki Bündnerfleisch:
    Nałóż obfitą warstwę świeżego sera na 1/3 każdego plasterka Bündnerfleisch.
  • Kwartet aperitifów z suszonego mięsa - Przygotowanie krok 7Umieść posiekany szczypiorek na środku tej warstwy.
    Zwiń plaster na siebie.
  • Kwartet aperitifów z suszonego mięsa - Przygotowanie krok 8Wrapy aperitif z szynką peklowaną:
    Rozsmaruj 2 łyżki świeżego sera na każdej tortilli.
  • Kwartet aperitifów z suszonego mięsa - Przygotowanie krok 9Posyp liśćmi rukoli i ułóż po 2 plasterki szynki na każdej tortilli.
  • Kwartet aperitifów z suszonego mięsa - Przygotowanie krok 10Zwiń je ciasno.
    Pokrój wrapy na zwinięte tortille.
  • Kwartet aperitifów z suszonego mięsa - Przygotowanie krok 11Szaszłyki aperitif z szynką peklowaną:
    Umieść kulki mozzarelli w misce, dodaj odrobinę oliwy z oliwek i posiekaną bazylię, a następnie dobrze wymieszaj.
  • Kwartet aperitifów z suszonego mięsa - Przygotowanie krok 12Nabij kulkę na szpikulec. Dodaj kawałek peklowanej szynki i kawałek suszonego pomidora.
  • Kwartet aperitifów z suszonego mięsa - Przygotowanie krok 13Powtórz jeszcze raz, kończąc na suszonych pomidorach.
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: