Samoussas z curry
zagłosuj teraz
Aby towarzyszyć aperitifowi, wybierz pikantne smaki prosto z Indii z tymi curry samoussas! Są tak proste w przygotowaniu, że goście nie będą mogli się im oprzeć. Te oryginalne samoussas to mile widziana odmiana od klasycznych chipsów i orzeszków ziemnych ;-) Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować te chrupiące trójkąty i obejrzyj nasz film, aby zobaczyć, jak łatwo je złożyć ;-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 1.26Euros€ (0.21€/porcja)
Materiały
- 1 szczotka
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
- Przygotować dekorację: wymieszać fromage frais, curry w proszku, sól i pieprz.
- Przeciąć arkusze ciasta na 2 części. Złóż zaokrągloną część, aby uzyskać prostokątny arkusz.
- Umieść około 1 łyżki nadzienia na jednym końcu.
Złożyć samoussę: złożyć arkusz ciasta na kształt trójkąta. - Złóż ponownie, aż zostanie trochę liścia. Posmaruj pozostałą część liścia roztrzepanym jajkiem i złóż, dociskając, aby zamknąć samoussę.
- Umieść samoussas na papierze do pieczenia, posmaruj każdą stronę odrobiną oliwy z oliwek i piecz przez 10 minut w temperaturze 200°C.
- Wszystko gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!