Samoussas z curry

zagłosuj teraz
Przekąska
6 porcji
łatwe
20 min

Aby towarzyszyć aperitifowi, wybierz pikantne smaki prosto z Indii z tymi curry samoussas! Są tak proste w przygotowaniu, że goście nie będą mogli się im oprzeć. Te oryginalne samoussas to mile widziana odmiana od klasycznych chipsów i orzeszków ziemnych ;-) Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować te chrupiące trójkąty i obejrzyj nasz film, aby zobaczyć, jak łatwo je złożyć ;-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 1.26 (0.21€/porcja)

Materiały

  • 1 szczotka

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min

  • Samoussas z curry - Przygotowanie krok 1Przygotować dekorację: wymieszać fromage frais, curry w proszku, sól i pieprz.
  • Samoussas z curry - Przygotowanie krok 2Przeciąć arkusze ciasta na 2 części. Złóż zaokrągloną część, aby uzyskać prostokątny arkusz.
  • Samoussas z curry - Przygotowanie krok 3Umieść około 1 łyżki nadzienia na jednym końcu.
    Złożyć samoussę: złożyć arkusz ciasta na kształt trójkąta.
  • Samoussas z curry - Przygotowanie krok 4Złóż ponownie, aż zostanie trochę liścia. Posmaruj pozostałą część liścia roztrzepanym jajkiem i złóż, dociskając, aby zamknąć samoussę.
  • Samoussas z curry - Przygotowanie krok 5Umieść samoussas na papierze do pieczenia, posmaruj każdą stronę odrobiną oliwy z oliwek i piecz przez 10 minut w temperaturze 200°C.
  • Samoussas z curry - Przygotowanie krok 6Wszystko gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+