Styl samoussas rikakats
zagłosuj teraz
Ciesz się tymi samoussami z serem feta, cytryną i szczypiorkiem jako aperitifem. Połączenie chrupiących i rozpływających się w ustach smaków, które można odtworzyć w domu dzięki naszemu niezwykle łatwemu przepisowi! Krok po kroku przeprowadzimy Cię przez nasze pisemne wyjaśnienia + zdjęcia i pokażemy Ci naszą bardzo prostą technikę składania samoussa w naszym filmie. Po szybkiej podróży do piekarnika, twoje samoussas będą gotowe do spożycia! Nie wahaj się zachować kilku do podania z mieszanką sałat ;-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 1.97Euros€ (0.33€/porcja)
Materiały
- 1 szczotka
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
- Przygotuj dekorację: wymieszaj fetę z cytryną, szczypiorkiem, solą i pieprzem.
- Przeciąć arkusze ciasta ceglastego na pół i złożyć połówki na pół, składając okrągłą część na wyciętej części.
- Umieść dużą łyżkę nadzienia na końcu złożonego arkusza i złóż, aby utworzyć trójkąt.
- Złożyć trójkąt z powrotem do końca arkusza. Posmaruj pozostałą część arkusza roztrzepanym jajkiem i złóż, dobrze dociskając, aby uszczelnić samoussę.
- Umieść samoussas na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Posmarować z każdej strony oliwą z oliwek i piec przez 10 minut w temperaturze 200°C.
- Wszystko gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!