Styl samoussas rikakats

zagłosuj teraz
Przekąska
6 porcji
łatwe
20 min

Ciesz się tymi samoussami z serem feta, cytryną i szczypiorkiem jako aperitifem. Połączenie chrupiących i rozpływających się w ustach smaków, które można odtworzyć w domu dzięki naszemu niezwykle łatwemu przepisowi! Krok po kroku przeprowadzimy Cię przez nasze pisemne wyjaśnienia + zdjęcia i pokażemy Ci naszą bardzo prostą technikę składania samoussa w naszym filmie. Po szybkiej podróży do piekarnika, twoje samoussas będą gotowe do spożycia! Nie wahaj się zachować kilku do podania z mieszanką sałat ;-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 1.97 (0.33€/porcja)

Materiały

  • 1 szczotka

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min

  • Styl Samoussas Rikakats - Przygotowanie krok 1Przygotuj dekorację: wymieszaj fetę z cytryną, szczypiorkiem, solą i pieprzem.
  • Styl Samoussas Rikakats - Przygotowanie krok 2Przeciąć arkusze ciasta ceglastego na pół i złożyć połówki na pół, składając okrągłą część na wyciętej części.
  • Styl Samoussas Rikakats - Przygotowanie krok 3Umieść dużą łyżkę nadzienia na końcu złożonego arkusza i złóż, aby utworzyć trójkąt.
  • Styl Samoussas Rikakats - Przygotowanie krok 4Złożyć trójkąt z powrotem do końca arkusza. Posmaruj pozostałą część arkusza roztrzepanym jajkiem i złóż, dobrze dociskając, aby uszczelnić samoussę.
  • Styl Samoussas Rikakats - Przygotowanie krok 5Umieść samoussas na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Posmarować z każdej strony oliwą z oliwek i piec przez 10 minut w temperaturze 200°C.
  • Styl Samoussas Rikakats - Przygotowanie krok 6Wszystko gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+