Ciastka z ciasta francuskiego z bündnerfleisch
Co powiesz na nadanie naszym liściom ciasta francuskiego bardziej oryginalnego kształtu na aperitif? Zaprezentuj je swoim gościom w rożkach! Udekorowane mieszanką świeżego sera i Bündnerfleisch to gwarantowany sukces ;-) Łatwy przepis, który idealnie łączy chrupkość i rozpływający się w ustach smak. Sprawiliśmy, że nabrałeś apetytu? Wszystko, co musisz zrobić, to postępować zgodnie z instrukcjami krok po kroku w naszym przepisie, który jest dostępny zarówno w formie pisemnej, jak i wideo ;-)
Składniki
Przygotowanie
Superposez les feuilles de brick et coupez les en 4 quarts. Superposez-les, et coupez les bords arrondis afin de former des triangles.
Badigeonnez chaque triangle de feuille de brick d'huile d'olive.
Pliez les en cornet, en regardant la technique dans la vidéo ci-dessous.
Déposez les sur une plaque de cuisson couverte de papier sulfurisé, et faites cuire environ 8 minutes à 180°C. Il faut que les cornets soient bien dorés.
Mélangez le fromage frais avec 5 tranches de viande séchée coupées en petits morceaux, l'échalote émincée, le basilic ciselé, les pignons de pins. Salez et poivrez.
Remplissez chaque cornet de ce mélange à l'aide d'une poche à douille. Coupez la dernière tranche de viande en petits morceaux et parsemez les sur la crème visible. Et voilà !
Obserwacje
Przytrzymywanie rożków: ciasto na rożki musi być dobrze posmarowane olejem. Jeśli nie możesz tego zrobić, użyj spinacza do papieru, aby przytrzymać rożki na miejscu.
Nadziewanie: uważaj, ciasto ceglaste szybko zmięknie, więc napełniaj rożki w ostatniej chwili.