Ciastka ceglaste z bündnerfleisch
Co powiesz na nadanie naszemu ciastu w kształcie cegły bardziej oryginalnego kształtu na aperitif? Zaprezentuj je swoim gościom w rożkach! Udekorowane mieszanką fromage frais i Bündnerfleisch to gwarantowany sukces ;-) Łatwy przepis, który jest idealnym połączeniem chrupiącej i rozpływającej się w ustach smakowitości. Sprawiliśmy, że nabrałeś apetytu? Wszystko, co musisz zrobić, to postępować zgodnie z instrukcjami krok po kroku w naszym przepisie, który jest dostępny zarówno w formie pisemnej, jak i wideo ;-)
Składniki
Przygotowanie
- Ułóż arkusze ciasta francuskiego jeden na drugim i pokrój na 4 ćwiartki. Ułóż je jeden na drugim i wytnij zaokrąglone krawędzie, tworząc trójkąty.
- Posmaruj każdy trójkąt ciasta oliwą z oliwek.
- Złóż je w rożek, oglądając technikę na poniższym filmie.
- Umieść je na blasze do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia i piecz przez około 8 minut w temperaturze 180°C. Rożki powinny być złotobrązowe.
- Wymieszaj fromage frais z 5 plasterkami suszonego mięsa pokrojonymi na małe kawałki, posiekaną szalotką, posiekaną bazylią i orzeszkami pinii. Doprawić solą i pieprzem.
- Napełnij każdy rożek tą mieszanką za pomocą rękawa do wyciskania. Pokrój ostatni kawałek mięsa na małe kawałki i posyp kremem. I gotowe!
Obserwacje
Przytrzymywanie rożków: ciasto na rożki musi być dobrze posmarowane olejem. Jeśli nie możesz tego zrobić, użyj spinacza do papieru, aby przytrzymać rożki na miejscu.
Nadziewanie: uważaj, ciasto ceglaste szybko zmięknie, więc napełniaj rożki w ostatniej chwili.