Szybka tapenada z czarnymi oliwkami

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
5 min

Czy jest lepszy sposób na delektowanie się słonecznym aperitifem niż przepis prosto z Prowansji? Czarne oliwki, kapary, anchois... zgadłeś, mówimy o tapenadzie! Jest tak łatwa w przygotowaniu, że wszystko, co musisz zrobić, to wymieszać składniki i zaserwować wynik swoim gościom. Na tostach, w cieście francuskim lub podawana z paluszkami warzywnymi, ta bogata w smaku pasta zachwyci każde podniebienie!


Składniki

4
Szacowany koszt: 4.47 (1.12€/porcja)

Materiały

  • Mikser

Przygotowanie


  • Szybka tapenada z czarnymi oliwkami - Przygotowanie krok 1Zmiksuj oliwki, kapary, filety anchois z oliwą z oliwek i pieprzem.
  • Szybka tapenada z czarnymi oliwkami - Przygotowanie krok 2Stopniowo dodawać olej, a następnie sok z cytryny, mieszając.
  • Szybka tapenada z czarnymi oliwkami - Przygotowanie krok 3Domowa tapenada jest już gotowa!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+