Szybka tapenada z czarnymi oliwkami

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
5 min

Czy jest lepszy sposób na delektowanie się słonecznym aperitifem niż przepis prosto z Prowansji? Czarne oliwki, kapary, anchois... zgadłeś, mówimy o tapenadzie! Jest tak łatwa w przygotowaniu, że wszystko, co musisz zrobić, to wymieszać składniki i zaserwować wynik swoim gościom. Na tostach, w cieście francuskim lub podawana z paluszkami warzywnymi, ta bogata w smaku pasta zachwyci każde podniebienie!

Składniki

4

Materiały

  • Mikser

Przygotowanie

  • Szybka tapenada z czarnymi oliwkami - Przygotowanie krok 1Zmiksuj razem oliwki, kapary, filety anchois w oliwie z oliwek i pieprz.
  • Szybka tapenada z czarnymi oliwkami - Przygotowanie krok 2Stopniowo dodawaj oliwę, a następnie sok z cytryny, miksując całość.
  • Szybka tapenada z czarnymi oliwkami - Przygotowanie krok 3I gotowe, twoja domowa tapenada jest już gotowa!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: