Szybka tapenada z czarnymi oliwkami
zagłosuj teraz
Czy jest lepszy sposób na delektowanie się słonecznym aperitifem niż przepis prosto z Prowansji? Czarne oliwki, kapary, anchois... zgadłeś, mówimy o tapenadzie! Jest tak łatwa w przygotowaniu, że wszystko, co musisz zrobić, to wymieszać składniki i zaserwować wynik swoim gościom. Na tostach, w cieście francuskim lub podawana z paluszkami warzywnymi, ta bogata w smaku pasta zachwyci każde podniebienie!
Składniki
4
Szacowany koszt: 4.47Euros€ (1.12€/porcja)
Materiały
- Mikser
Przygotowanie
Zmiksuj razem oliwki, kapary, filety anchois w oliwie z oliwek i pieprz.
Stopniowo dodawaj oliwę, a następnie sok z cytryny, miksując całość.
I gotowe, twoja domowa tapenada jest już gotowa!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!