Sernik z jogurtem i makiem w cieście

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
średnie
1 h 20 m

Domowy sernik jogurtowy z makową kruszonką.

Składniki

8

Ciasto:

Nadzienie:

Na kruszonkę:

Materiały

  • misa, blacha do pieczenia, piekarnik

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania50 min
  • Zagnieść mąkę, cukier i drożdże z ciepłym mlekiem, dodać olej i odstawić do wyrośnięcia na 20-30 minut.
  • Wymieszaj składniki nadzienia do uzyskania gładkiej konsystencji.
  • - Rozgrzej piekarnik.
    - Okrągłą formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
    - Podzielić ciasto na pół.
    - Rozwałkować arkusze ciasta, wypełnić nadzieniem i zwinąć jak strudel.
    - Umieścić 2 arkusze ciasta z nadzieniem w okrągłej formie, koncentrycznie jak ślimak.
    - Posmarować ciasto kruszonką i posypać makiem.
    - Umieścić blachę w piekarniku w średniej temperaturze na 45-50 minut.
    - Sprawdzić wykałaczką.

    Jeśli ser nie przykleja się do wykałaczki, tarta jest gotowa.

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: