Sernik z jogurtem i makiem w cieście
zagłosuj teraz
Domowy sernik jogurtowy z makową kruszonką.
Składniki
8
Ciasto:
Nadzienie:
Na kruszonkę:
Materiały
- misa, blacha do pieczenia, piekarnik
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania50 min
- Zagnieść mąkę, cukier i drożdże z ciepłym mlekiem, dodać olej i odstawić do wyrośnięcia na 20-30 minut.
- Wymieszaj składniki nadzienia do uzyskania gładkiej konsystencji.
- - Rozgrzej piekarnik.
- Okrągłą formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
- Podzielić ciasto na pół.
- Rozwałkować arkusze ciasta, wypełnić nadzieniem i zwinąć jak strudel.
- Umieścić 2 arkusze ciasta z nadzieniem w okrągłej formie, koncentrycznie jak ślimak.
- Posmarować ciasto kruszonką i posypać makiem.
- Umieścić blachę w piekarniku w średniej temperaturze na 45-50 minut.
- Sprawdzić wykałaczką.
Jeśli ser nie przykleja się do wykałaczki, tarta jest gotowa.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!