Szybkie i łatwe kąski z ciasta francuskiego na udany aperitif!

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
35 min

Te kąski z ciasta francuskiego są idealne na zaimprowizowany aperitif lub mały domowy akcent do bufetów! :) Łatwe w przygotowaniu, łączą w sobie słodycz świeżego sera, pizzazz suszonych pomidorów, smak pesto i chrupkość oliwek. To rodzaj przysmaku, którym można się zajadać bez liczenia kalorii... Dzięki chrupiącemu, złocistemu ciastu francuskiemu są idealne na każdą okazję. Co więcej, możesz je spersonalizować według własnych upodobań! Szybki przepis, który gwarantuje udany aperitif za każdym razem ;)

Składniki

4

Materiały

  • Widelec
  • Pędzel
  • Nóż

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min
  • Szybkie i łatwe kąski z ciasta francuskiego na udany aperitif! - Przygotowanie krok 1Umieść prostokątne ciasto francuskie na blasze do pieczenia i posmaruj je świeżym serem.
    Doprawić solą i pieprzem.
  • Szybkie i łatwe kąski z ciasta francuskiego na udany aperitif! - Przygotowanie krok 2Przykryć drugim ciastem francuskim.
  • Szybkie i łatwe kąski z ciasta francuskiego na udany aperitif! - Przygotowanie krok 3Wytnij kwadraty z ciasta.
    * Użyj rąk! Będą to kwadraty o boku około 3 palców.
  • Szybkie i łatwe kąski z ciasta francuskiego na udany aperitif! - Przygotowanie krok 4Zrób kółka w kwadratach i nakłuć widelcem.
  • Szybkie i łatwe kąski z ciasta francuskiego na udany aperitif! - Przygotowanie krok 5Posmarować ubitym jajkiem.
  • Szybkie i łatwe kąski z ciasta francuskiego na udany aperitif! - Przygotowanie krok 6Na środku ciasta francuskiego ułóż nadzienie: oliwki, suszone pomidory i pesto.
  • Szybkie i łatwe kąski z ciasta francuskiego na udany aperitif! - Przygotowanie krok 7Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20 minut.
  • Szybkie i łatwe kąski z ciasta francuskiego na udany aperitif! - Przygotowanie krok 8A teraz jest gotowy!

Obserwacje

Jak długo można przechowywać te ciasta francuskie?

Można je przechowywać przez 3 dni w lodówce w szczelnym pojemniku.

Czym mogę zastąpić świeży ser?

Można go zastąpić innym serem do smarowania (na przykład świeżym serem kozim) lub wybranym sosem pesto.

Czy mogę zastąpić oliwki i suszone pomidory?

Na cieście francuskim można umieścić dowolną polewę! Nie wahaj się użyć resztek, takich jak na przykład kawałki wędzonego łososia użyte w tych verrines.

Czy mogę zamrozić te ciasta francuskie?

Tak, można je przygotować z wyprzedzeniem i zamrozić!

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: