Wrapy aperitifowe z szynką parmeńską i rukolą
zagłosuj teraz
Masz w lodówce kilka pszennych tortilli? Prawdopodobnie są to resztki z meksykańskiej kolacji ;-) Zamiast je wyrzucać, mamy dla Ciebie przepis przeciwko marnotrawstwu: wrapy aperitifowe! Są bardzo proste, nie wymagają gotowania i w 100% nadają się do recyklingu! Posmaruj je odrobiną świeżego sera, dodaj szynkę parmeńską i trochę rukoli i gotowe! Wystarczy je tylko pokroić i ułożyć na talerzu na aperitif :-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 3Euros€ (0.38€/porcja)
Przygotowanie
Rozsmaruj 2 łyżki świeżego sera na każdej tortilli.
Posyp liśćmi rukoli i ułóż po 2 plastry szynki na każdej tortilli.
Zwiń je ciasno.
Pokrój wrapy na zwinięte tortille. I to wszystko!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!