Wrapy aperitifowe z szynką parmeńską i rukolą

zagłosuj teraz
Przekąska
8 porcji
łatwe
15 min

Masz w lodówce kilka pszennych tortilli? Prawdopodobnie są to resztki z meksykańskiej kolacji ;-) Zamiast je wyrzucać, mamy dla Ciebie przepis przeciwko marnotrawstwu: wrapy aperitifowe! Są bardzo proste, nie wymagają gotowania i w 100% nadają się do recyklingu! Posmaruj je odrobiną świeżego sera, dodaj szynkę parmeńską i trochę rukoli i gotowe! Wystarczy je tylko pokroić i ułożyć na talerzu na aperitif :-)

Składniki

8

Przygotowanie

  • Wrapy aperitifowe z szynką parmeńską i rukolą - Przygotowanie krok 1Rozsmaruj 2 łyżki świeżego sera na każdej tortilli.
  • Wrapy aperitifowe z szynką parmeńską i rukolą - Przygotowanie krok 2Posyp liśćmi rukoli i ułóż po 2 plastry szynki na każdej tortilli.
  • Wrapy aperitifowe z szynką parmeńską i rukolą - Przygotowanie krok 3Zwiń je ciasno.
  • Wrapy aperitifowe z szynką parmeńską i rukolą - Przygotowanie krok 4Pokrój wrapy na zwinięte tortille. I to wszystko!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: