Sezamowe paluszki z serem feta
zagłosuj teraz
Jesteśmy przyzwyczajeni do jedzenia sera feta w greckich sałatkach! Dziś proponujemy zjeść go w paluszkach, posypanego sezamem! To bardzo prosty przepis na aperitif lub do podania na mieszance sałat. Rozpływające się i chrupiące, pokochasz to połączenie smaków! Co więcej, do przygotowania tych paluszków nie potrzeba wielu składników, więc nie wahaj się dłużej!
Składniki
6
Szacowany koszt: 4.6Euros€ (0.77€/porcja)
Materiały
- Kuchenka
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania8 min
- Pokrój blok sera feta na 6 batonów równej wielkości.
- Każdy paluszek serowy dobrze oprószyć mąką, a następnie zanurzyć w roztrzepanym jajku.
- Na koniec obtocz paluszki w ziarnach sezamu, tak aby były dobrze przykryte. Schłodzić przez 20 minut.
- Smażyć na rozgrzanym oleju przez około 2 minuty z każdej strony.
- A teraz sezamowe paluszki z fetą są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!