Sezamowe paluszki z serem feta
zagłosuj teraz
Ser feta zazwyczaj jemy w sałatkach greckich! Dziś proponujemy zjeść go w postaci paluszków, posypanych sezamem! To bardzo prosty przepis na aperitif lub do podania na mieszance sałat. Rozpływające się i chrupiące, pokochasz to połączenie smaków! Co więcej, do przygotowania tych paluszków nie potrzeba wielu składników, więc nie wahaj się dłużej!
Składniki
6
Szacowany koszt: 4.6Euros€ (0.77€/porcja)
Materiały
- patelnia
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania8 min
Pokrój blok sera feta na 6 paluszków równej wielkości.
Każdy paluszek serowy dobrze oprósz mąką, a następnie zanurz w roztrzepanym jajku.
Na koniec obtocz paluszki w ziarnach sezamu, tak aby były dobrze pokryte. Schłódź przez 20 minut.
Smaż na rozgrzanym oleju przez około 2 minuty z każdej strony.
A teraz sezamowe paluszki z fetą są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!