Pieczone figi z miodowym kozim serem
zagłosuj teraz
Jeśli kochasz słodkie i wytrawne, pokochasz nasz przepis na figi z kozim serem i miodem! Gotowe w zaledwie 5 minut, możesz cieszyć się nimi jako aperitifem lub posmarować nimi tosty i mieszankę sałat :-) Odrobina rozmarynu i kilka ziaren sezamu to prawdziwa uczta :-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 2.04Euros€ (0.51€/porcja)
Materiały
- płyta
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania5 min
- Rozgrzej piekarnik do 200°C. Naciąć figi na krzyż w poprzek (mniej więcej w dwóch trzecich).
- Dodać pół plasterka koziego sera, mżawkę miodu i rozmaryn.
- Posyp figi ziarnami sezamu.
- Piec figi przez 5 minut w temperaturze 200°C.
- A teraz figi z kozim serem i miodem są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!