Pieczone figi z miodowym kozim serem

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
15 min

Jeśli kochasz słodkie i wytrawne, pokochasz nasz przepis na figi z kozim serem i miodem! Gotowe w zaledwie 5 minut, możesz cieszyć się nimi jako aperitifem lub posmarować nimi tosty i mieszankę sałat :-) Odrobina rozmarynu i kilka ziaren sezamu to prawdziwa uczta :-)

Składniki

4

Materiały

  • płyta

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania5 min
  • Pieczone figi z miodowym kozim serem - Przygotowanie krok 1Rozgrzej piekarnik do 200°C. Naciąć figi na krzyż w górnej części (mniej więcej w dwóch trzecich).
  • Pieczone figi z miodowym kozim serem - Przygotowanie krok 2Dodaj pół plasterka koziego sera, mżawkę miodu i rozmaryn.
  • Pieczone figi z miodowym kozim serem - Przygotowanie krok 3Posyp figi ziarnami sezamu.
  • Pieczone figi z miodowym kozim serem - Przygotowanie krok 4Piec figi przez 5 minut w temperaturze 200°C.
  • Pieczone figi z miodowym kozim serem - Przygotowanie krok 5A teraz figi z kozim serem i miodem są gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: