Muffiny z fondue z pora
zagłosuj teraz
Dzisiaj postanowiliśmy przekonać całą rodzinę do jedzenia warzyw! Postawiliśmy więc na pory ukryte w pikantnych babeczkach! Można je zjeść jako aperitif lub przystawkę, albo dodać do nich mieszankę sałat, aby uzyskać łatwą i efektowną kolację! Ten przepis jest również świetnym pomysłem na zapobieganie marnotrawstwu, ponieważ można wykorzystać resztki porowego fondue ;-) Teraz wszystko, co musisz zrobić, to postępować zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować to domowe danie!
Składniki
4
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania40 min
- Przygotowanie fondue z porów: oczyścić i drobno posiekać pory. Roztopić masło i podsmażyć posiekaną szalotkę na patelni.
- Dodaj pory i smaż na średnim ogniu. Gotować przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
- Dodaj białe wino i gotuj przez 2-3 minuty. Dodaj śmietanę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Dobrze wymieszać i gotować przez 5 minut.
- Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wymieszaj jajka z mlekiem, następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Następnie dodaj fondue z pora i ser Comté. Dobrze wymieszać.
- Wlej masę do foremek na muffinki i piecz przez 15 minut w temperaturze 180°C.
- Teraz babeczki z porem są gotowe. Można do nich przygotować sos jogurtowy.
Obserwacje
Z tego przepisu powstanie około 11 muffinek.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!