Różnice między babeczką, muffinką i babeczką
zagłosuj teraz
Wiele osób jest zdezorientowanych, jeśli chodzi o rozróżnienie między babeczką, muffinką i babeczką. A wielu innych uważa, że są one dokładnie takie same. A tak nie jest.
Wyjaśniamy cechy każdego z nich, abyś miał powody do ich rozróżnienia i podał dobry argument każdemu, kto Cię o to zapyta. Niezależnie od tego, czym są, są pyszne! Wystarczy kliknąć na zdjęcie, aby przejść bezpośrednio do wyjaśnienia. Gotowy?
Babeczki
Muffiny. Zawierają olej jako składnik tłuszczowy. Jajka są mocno ub ijane, aby nabrały powietrza i stały się puszyste. Zazwyczaj są posypane cukrem. Nie są dekorowane. Są tylko słodkie.Muffiny
Muffiny. Są wykonane z masła jako składnika tłuszczowego. Są lekko ubite, dzięki czemu mają gęstą konsystencję. Zazwyczaj zawierają kawałki czekolady, karmelu, jagód... Nie są dekorowane. Istnieją słodkie i pikantne muffiny.Babeczki
Babeczki. One również zawierają masło jako składnik tłuszczowy. Są mocno ubijane, dzięki czemu nabierają powietrza i są tak samo puszyste jak muffiny. Mają mniej masła niż babeczki. Z tego powodu, ponieważ są lżejsze, dekoruje się je kremem na wierzchu. W przeciwieństwie do dwóch poprzednich, te są płaskie, bez kubka. Są tylko słodkie.Końcowa infografika
Komentarze
Oceń artykuł:
Brak komentarzy!