Risotto z coquillettes, groszkiem, cukinią, czosnkiem i serem ziołowym

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
30 min

W rodzinie dań regresywnych prosimy o to risotto z coquillettes! Nie zawracaj sobie głowy talerzem. Zamiast tego weź dużą łyżkę i jedz prosto z patelni ;-) Przepis par excellence pocieszający, chcielibyśmy podziękować po tysiąckroć naszemu przyjacielowi Kiko za przedstawienie nam tego cudeńka, które postanowiliśmy nazwać "Kikotto"! Jeśli też chciałbyś spróbować, sprawdź szczegółowe kroki poniżej ↓ ↓


Składniki

4
Szacowany koszt: 3.5 (0.88€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
  • Risotto z coquillettes, groszkiem, cukinią, czosnkiem i serem ziołowym - Przygotowanie krok 1Wymieszaj kostkę rosołową i gorącą wodę w misce. Odstawić na bok.
  • Risotto z coquillettes, groszkiem, cukinią, czosnkiem i serem ziołowym - Przygotowanie krok 2Obierz i posiekaj żółtą cebulę. Smażyć na patelni z mżawką oliwy z oliwek przez około 5 minut (aż stanie się przezroczysta).
  • Risotto z coquillettes, groszkiem, cukinią, czosnkiem i serem ziołowym - Przygotowanie krok 3Dodać coquillettes i smażyć przez 2-3 minuty.
    Zdeglasować białym winem i wymieszać.
  • Risotto z coquillettes, groszkiem, cukinią, czosnkiem i serem ziołowym - Przygotowanie krok 4Dodaj groszek i pokrojoną cukinię i dobrze wymieszaj. Smażyć przez 2-3 minuty.
  • Risotto z coquillettes, groszkiem, cukinią, czosnkiem i serem ziołowym - Przygotowanie krok 5Na średnim ogniu dodać chochlę wywaru warzywnego i wymieszać. Podobnie jak w tradycyjnym przepisie na risotto, poczekaj, aż wywar zostanie wchłonięty przez składniki, zanim dodasz kolejną chochlę.
    Regularnie mieszaj i powtarzaj czynność do momentu, aż nie będzie już więcej wywaru (około 15 - 20 minut).
  • Risotto z coquillettes, groszkiem, cukinią, czosnkiem i serem ziołowym - Przygotowanie krok 6Pokrój fromage frais na kawałki i wymieszaj z risotto coquillettes.
  • Risotto z coquillettes, groszkiem, cukinią, czosnkiem i serem ziołowym - Przygotowanie krok 7Mieszanka powinna być kremowa, makaron roztopiony, a cukinia i groszek lekko chrupiące.
    Smacznego!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+