Risotto z coquillettes, groszkiem, cukinią, czosnkiem i serem ziołowym
zagłosuj teraz
W rodzinie dań regresywnych prosimy o to risotto z coquillettes! Nie zawracaj sobie głowy talerzem. Zamiast tego weź dużą łyżkę i jedz prosto z patelni ;-) Przepis par excellence pocieszający, chcielibyśmy podziękować po tysiąckroć naszemu przyjacielowi Kiko za przedstawienie nam tego cudeńka, które postanowiliśmy nazwać "Kikotto"! Jeśli też chciałbyś spróbować, sprawdź szczegółowe kroki poniżej ↓ ↓
Składniki
4
Szacowany koszt: 3.5Euros€ (0.88€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
- Wymieszaj kostkę rosołową i gorącą wodę w misce. Odstawić na bok.
- Obierz i posiekaj żółtą cebulę. Smażyć na patelni z mżawką oliwy z oliwek przez około 5 minut (aż stanie się przezroczysta).
- Dodać coquillettes i smażyć przez 2-3 minuty.
Zdeglasować białym winem i wymieszać. - Dodaj groszek i pokrojoną cukinię i dobrze wymieszaj. Smażyć przez 2-3 minuty.
- Na średnim ogniu dodać chochlę wywaru warzywnego i wymieszać. Podobnie jak w tradycyjnym przepisie na risotto, poczekaj, aż wywar zostanie wchłonięty przez składniki, zanim dodasz kolejną chochlę.
Regularnie mieszaj i powtarzaj czynność do momentu, aż nie będzie już więcej wywaru (około 15 - 20 minut). - Pokrój fromage frais na kawałki i wymieszaj z risotto coquillettes.
- Mieszanka powinna być kremowa, makaron roztopiony, a cukinia i groszek lekko chrupiące.
Smacznego!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!