Risotto z coquillettes, groszkiem, cukinią, czosnkiem i serem ziołowym
zagłosuj teraz
W rodzinie dań regresywnych prosimy o to risotto z coquillettes! Nie zawracaj sobie głowy talerzem. Zamiast tego weź dużą łyżkę i jedz prosto z patelni ;-) Przepis par excellence pocieszający, chcielibyśmy podziękować po tysiąckroć naszemu przyjacielowi Kiko za przedstawienie nam tego cudeńka, które postanowiliśmy nazwać "Kikotto"! Jeśli też chciałbyś spróbować, sprawdź szczegółowe kroki poniżej ↓ ↓
Składniki
4
Szacowany koszt: 3.5Euros€ (0.88€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
Wymieszaj kostkę rosołową i gorącą wodę w misce. Odstaw na bok.
Obierz i posiekaj żółtą cebulę. Smaż na patelni z mżawką oliwy z oliwek przez około 5 minut (aż stanie się przezroczysta).
Dodaj coquillettes i smaż przez 2-3 minuty.
Zdeglasuj białym winem i wymieszaj.Dodaj groszek i pokrojoną cukinię, a następnie dobrze wymieszaj. Smaż przez 2-3 minuty.
Na średnim ogniu dodaj chochlę wywaru warzywnego i wymieszaj. Podobnie jak w tradycyjnym przepisie na risotto, poczekaj, aż wywar zostanie wchłonięty przez składniki, zanim dodasz kolejną chochlę.
Regularnie mieszaj i powtarzaj czynność do momentu, aż nie będzie już więcej wywaru (około 15 - 20 minut).Pokrój świeży ser na kawałki i wymieszaj z risotto z coquillettes.
Mieszanka powinna być kremowa, makaron roztopiony, a cukinia i groszek lekko chrupiące.
Smacznego!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!