Świeże i łatwe gazpacho
zagłosuj teraz
Odśwież się na początku posiłku słynną zimną zupą z Hiszpanii: gazpacho! Soczyste pomidory, odrobina oliwy z oliwek, trochę czosnku dla urozmaicenia i masz świeżą, smaczną przystawkę. Nie wahaj się podać tego gazpacho w małych verrinach, aby goście mogli cieszyć się nim jako aperitifem ;-)
Składniki
2
Szacowany koszt: 1.92Euros€ (0.96€/porcja)
Materiały
- 1 blender
Przygotowanie
- Pomidory umyć i przepołowić. Obierz ogórka i przekrój na pół. Usuń nasiona z papryki. Umieść wszystko w blenderze i zmiksuj.
- Dodaj czosnek, oliwę z oliwek i sól i ponownie zmiksuj.
- Pokrój małe kawałki ogórka i papryki. Podawaj gazpacho i posyp warzywa na wierzchu.
- Dodaj mżawkę oliwy z oliwek. Wszystko gotowe!
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!