Świeże i łatwe gazpacho

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
2 porcji
łatwe
10 min

Odśwież się na początku posiłku słynną zimną zupą z Hiszpanii: gazpacho! Soczyste pomidory, odrobina oliwy z oliwek, trochę czosnku dla urozmaicenia i masz świeżą, smaczną przystawkę. Nie wahaj się podać tego gazpacho w małych verrinach, aby goście mogli cieszyć się nim jako aperitifem ;-)


Składniki

2
Szacowany koszt: 1.92 (0.96€/porcja)

Materiały

  • 1 blender

Przygotowanie


  • Świeże i łatwe gazpacho - Przygotowanie krok 1Pomidory umyć i przepołowić. Obierz ogórka i przekrój na pół. Usuń nasiona z papryki. Umieść wszystko w blenderze i zmiksuj.
  • Świeże i łatwe gazpacho - Przygotowanie krok 2Dodaj czosnek, oliwę z oliwek i sól i ponownie zmiksuj.
  • Świeże i łatwe gazpacho - Przygotowanie krok 3Pokrój małe kawałki ogórka i papryki. Podawaj gazpacho i posyp warzywa na wierzchu.
  • Świeże i łatwe gazpacho - Przygotowanie krok 4Dodaj mżawkę oliwy z oliwek. Wszystko gotowe!


Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+