Wegetariańskie samosy taco

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
12 porcji
łatwe
16 min

Co zrobić z resztkami pszennych tortilli (po imprezie taco)? Zamiast je zwijać, złóż je w trójkąty, tworząc samoussas ;-) Idealny przepis na aperitif, do jedzenia palcami i w towarzystwie na przykład ostrego sosu! Tutaj proponujemy wegetariańskie nadzienie z kukurydzy, fasoli i sera feta. Do Ciebie należy dostosowanie tego przepisu do własnych upodobań i pragnień ;-)


Składniki

12
Szacowany koszt: 2.53 (0.21€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania1 min

  • Wegetariańskie samosy taco - Przygotowanie krok 1Dobrze odsączyć kukurydzę, fasolę i ser feta. Wymieszać z sokiem z limonki.
  • Wegetariańskie samosy taco - Przygotowanie krok 2Przekrój tortillę na pół. Połóż półkole przed sobą okrągłą częścią do góry. Umieść dużą łyżkę nadzienia po prawej stronie tortilli.
  • Wegetariańskie samosy taco - Przygotowanie krok 3Złóż okrągłą krawędź lekko do wewnątrz. Następnie złóż prawy róg w lewo, umieszczając go nad złożoną krawędzią.
  • Wegetariańskie samosy taco - Przygotowanie krok 4Następnie złożyć prawy górny róg w kierunku lewego dolnego rogu. Wsuń lewą krawędź tortilli do samoussy, aby ją zamknąć.
  • Wegetariańskie samosy taco - Przygotowanie krok 5Umieść samoussas na grillu. Grillować do uzyskania złotobrązowego koloru, czas zależy od posiadanego grilla; my pozostawiliśmy je włączone przez 1 minutę.
  • Wegetariańskie samosy taco - Przygotowanie krok 6A teraz twoje samosa tacos są gotowe!

Obserwacje

Czy mogę zastąpić nadzienie w moich tacos?
Możesz wypełnić swoje tacos czym tylko chcesz! Możesz dodać awokado, omlet, inne warzywa... co tylko chcesz!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+