Wegetariańskie samosy taco
zagłosuj teraz
Co zrobić z resztkami pszennych tortilli (po imprezie taco)? Zamiast je zwijać, złóż je w trójkąty, tworząc samoussas ;-) Idealny przepis na aperitif, do jedzenia palcami i w towarzystwie na przykład ostrego sosu! Tutaj proponujemy wegetariańskie nadzienie z kukurydzy, fasoli i sera feta. Do Ciebie należy dostosowanie tego przepisu do własnych upodobań i pragnień ;-)
Składniki
12
Szacowany koszt: 2.53Euros€ (0.21€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania1 min
- Dobrze odsączyć kukurydzę, fasolę i ser feta. Wymieszać z sokiem z limonki.
- Przekrój tortillę na pół. Połóż półkole przed sobą okrągłą częścią do góry. Umieść dużą łyżkę nadzienia po prawej stronie tortilli.
- Złóż okrągłą krawędź lekko do wewnątrz. Następnie złóż prawy róg w lewo, umieszczając go nad złożoną krawędzią.
- Następnie złożyć prawy górny róg w kierunku lewego dolnego rogu. Wsuń lewą krawędź tortilli do samoussy, aby ją zamknąć.
- Umieść samoussas na grillu. Grillować do uzyskania złotobrązowego koloru, czas zależy od posiadanego grilla; my pozostawiliśmy je włączone przez 1 minutę.
- A teraz twoje samosa tacos są gotowe!
Obserwacje
Czy mogę zastąpić nadzienie w moich tacos?
Możesz wypełnić swoje tacos czym tylko chcesz! Możesz dodać awokado, omlet, inne warzywa... co tylko chcesz!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!